Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya'nın Kocaali ilçesinde kahverengi kokarcayla biyolojik mücadele için üretilen 1200 samuray arısı tarım arazilerine salındı.

        Tarım alanlarının büyük çoğunluğu fındık bahçelerinden oluşan ilçede son yıllarda görülen kahverengi kokarcanın üretimde neden olduğu verimsizliğin önlenmesine yönelik çalışma yapıldı.

        Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün çalışmalarıyla Kocaali'ye getirilen samuray arıları, Demiraçma, Selahiye, Gümüşoluk ve Kadıköy mahallelerinde kahverengi kokarcayla mücadele için fındık bahçelerine bırakıldı.

        İlçe Müdürü Burak Bilgin, AA muhabirine, kahverengi kokarcanın kış aylarını fındık bahçelerindeki korunaklı alanlarda geçirdiğini söyledi.

        Böceğin popülasyonunu azaltmak amacıyla 20 fındık bahçesine 1200 samuray arısının salındığını anlatan Bilgin, "Samuray arısı, kahverengi kokarca zararlısına karşı biyolojik bir silah, doğal bir düşman. Kahverengi kokarca zararlısının yumurtalarını yiyerek besleniyor ve bu zararlının popülasyonunun artmasını engelliyor." diye konuştu.

        Bölgedeki fındık fabrikasının genel müdürü İshak Kosif de çalışma nedeniyle yetkililere teşekkür etti.

        Kahverengi kokarcanın fındığa zarar verdiğine işaret eden Kosif, "Fındık bizim milli servetimiz, ihracat kalemlerinin en başında geliyor. Biyolojik yöntemle mücadele çalışmalarını takdir ediyoruz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa