Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sedef Güler son dakika: Dambıllarla bağlayıp Sedef'i denize atmışlardı - Gündem haberleri | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da, balıkçıların halıya sarılıp, dambılla bağlandıktan sonra denize atılmış halde bulduğu, 24 yaşındaki Sedef Güler cinayetiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Cinayetin, gözaltına alınan 53 yaşındaki F.B.’nın Beylikdüzü’nde bir ay önce kiralanan evinde gerçekleştiği ortaya çıktı. Genç kızın boğularak öldürüldüğü belirtilen cinayette, evde bulunan ve olayda kullanıldığı düşünülen kaşkol ile eşarp incelenmek üzere alındı. Şüphelinin ilk ifadesi de ortaya çıktı. Soruşturmada Sedef Güler’le son görüşen isimler arasında yer alan O.Ö.’de gözaltına alındı. Cinayette yer alan ikinci isim Y.G.’nin arandığı öğrenildi.

        KİMLİK TESPİTİ YAPILMIŞTI

        İstanbul Büyükçekmece’de balıkçıların denizde halıya sarılı ve zincirle ağırlık bağlanmış şekilde cesedi bulunan 24 yaşındaki Sedef Güler cinayetindeki sır perdesi aralanıyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre dün Büyükçekmece’nin Mimar Sinan Sahili’nde önceki gün sabah saatlerinde balıkçılar tarafından denizde halıya sarılmış 10’ar kiloluk dambılla bağlanmış vaziyette cansız bedeni bulunan kişinin incelenen parmak izinden 24 yaşındaki Sedef Güler olduğu ortaya çıktı.

        CİNAYETE KURBAN GİTTİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        Genç kızın cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkmasının ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan incelemede genç kızın, anne ve babasının boşandığı belirlendi.

        POLİS ÖNCE SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

        Boğularak öldürüldüğü tespit edilen genç kızın ölümünün detayları yapılan çalışmalarla bir bir ortaya çıkmaya başladı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinin olay sonrası yaptığı çalışmalarda Sedef Güler’in en son görüştüğü kişinin O.Ö. olduğunu belirledi. Bunun üzerine O.Ö. gözaltına alındı.

        CİNAYETİN İŞLENDİĞİ EV BEYLİKDÜZÜ’NDE

        Çalışmalarını devam ettiren Cinayet Büro ekipleri incelenen kamera görüntülerinden cesedin bir araçla getirilip Mimar Sinan mahallesindeki köprüden denize atıldığını belirledi. O aracın izini süren ekipler önce aracı tespit etti. Aracı Y.G.’nin kullandığını belirledi. Aracı süren Y.G.’nin yanında da F.B. adlı kişi olduğu tespit edildi. Soruşturmayı genişleten polis, cinayetin işlendiği evin Beylikdüzü’nde olduğu ve bu evin F.B. tarafından 1 ay önce kiralandığı bilgisine ulaştı.

        O EVDEKİ EŞYALAR KRİMİNALE GÖNDERİLDİ

        Elde edilen bu bilgilerin ardından F.B.’de hemen gözaltına alındı. Olayın gerçekleştirildiği düşünülen evde yapılan aramalarda genç kızın boğularak öldürülmesinde kullanıldığı ihtimali bulanan eşarp, kaşkol ve ip incelenmek üzere el konularak kriminale gönderildi.

        CİNAYETİ ANLATTI

        Yapılan çalışmalarda öldürüldüğü evden cesedi çıkartan ve Mimar Sinan Köprüsüne götürüp oradan denize atan kişinin F. B. olduğu belirlendi. F.B. emniyetteki ilk ifadesinde; “Arkadaşım Y.G. beni aradı. Eve gittiğimde kız ölmüştü. Nalburdan zincir ve kilit alıp cesedi halıya sardık. Üzerine zincir ile dambıl bağlayıp araçla köprüden attık. Ben öldürmedim” dedi.

        2 KİŞİ YAKALANDI 1 KİŞİ ARANIYOR

        Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler F. B. Ve O.Ö.’nün emniyetteki işlemleri devam ederken hakkında kesinleşmiş 8 yıl hapis cezası bulunan Y.G. ise aranıyor. Polis cinayetin netleşmesi için Kriminal incelemelerden gelecek raporu bekliyor.

        ANNESİ KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

        Annesi ile Avcılar’da kaldığı öğrenilen Sedef Güler'den, ailesinin 4 gündür haber alamadığı ve önceki gün akşamüstü de annesinin kayıp başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

        MİMAR SİNAN KÖPRÜSÜ'NDEN DENİZE ATILMIŞ

        Tüm bu bilgilerin ardından yapılan çalışmalarda, genç kızın cansız bedeninin, Mimar Sinan Köprüsü üzerinden atıldığı bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine polis geniş çaplı çalışma başlatarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

        "KIZ KARDEŞİMDEN 4 GÜNDÜR HABER ALAMIYORUZ"

        Halıya sarılı, dambılla bağlanarak denize atıldığı belirlenen Sedef Güler’in kız kardeşi sosyal medya hesabından, "4 gündür haber alamıyoruz kayıp" diye fotoğraf paylaşmıştı.

        SIRTINDAKİ YILAN DÖVMESİ

        Öte yandan uzun süre denizde kalan ve deforme olduğu öğrenilen ailesinin sırtındaki yılan dövmesinden teşhis ettiği öne sürüldü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa