Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Altın yumurtayla mucize çocuk | Sağlık Haberleri

        Muhasebecilikten finans uzmanlığına uzanan kariyer öyküsünde evliliği 40 yaşına kadar erteleyen şebnem Akbayır, 4 yıl önce eşi Berk Akbayır’la dünya evine girdi.

        Gazete Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre; evlendikten 4 yıl sonra anne olmaya karar veren Akbayır çifti, düşükle sonuçlanan 2 normal gebelik sonrasında çocuk sahibi olabilmek için şanslarını tüp bebek tedavisiyle denemek istedi. Ancak o dönemde 44 yaşında olan Akbayır, tıpta “patates çuvalı” olarak ifade edilen rahmindeki miyonları nedeniyle ilk tüp bebek tedavisinde hayal kırıklığı yaşadı. Akbayır çifti 2 yılda gördükleri 3 tüp bebek tedavisinden de bekledikleri sonucu alamadı. Doktor doktor gezen çifte yumurta nakli de önerildi ancak çift bir başkasının yumurtasıyla çocuk sahibi olmayı kabul etmedi.

        Sonuç vermeyen tüp bebek denemelerine rağmen pes etmeyen Akbayır çifti, Op. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör’ün kapısını çaldı. Akbayır’dan 45.5 yaşına kadar 8 yumurta toplanabildi. Ancak son safhada 8 yumurtadan bir tanesi çifte, çocuk sahibi olmanın yolunu açtı. Şebnem Akbayır, 45.5 yaşındayken son kalan “altın” yumurtasıyla ilk tüp bebek denemesinde hamile kaldı. Yumurta rezervinin azlığı nedeniyle hamile kalma şansının düşük olduğunu belirtilen Akbayır, eylül ayında hamile kaldı, 9 mayıs’ta da oğlu metin Kaan’ı dünyaya getirdi. Akbayı, “Yaşıma rağmen tedaviyi bırakmadım. Bazı doktorlar şansımın düşük olduğunu söylediler.Evliliği bile düşünmezken anne oldum. Son kalan sağlıklı yumurtam metin Kaan’ı getirdi” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa