Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bağışıklık sistemi oldukça zayıf olan çocuklar, kış aylarında gribe yakalanma riski en yüksek olan kişiler oluyorlar. Kısa sürede salgından etkilenerek hastalanan çocuklar konusunda uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

ÇOCUKLARDA GRİP ENFEKSİYONU

Adana tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu 1. Basamak Eğitim Toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıda mevsimsel grip ve domuz gribinin tanı ve tedavisindeki ayrımlar konusu ele alındı.

Toplantıda açılış konuşmasını Komisyon Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş yaptı. Türkiye’de oldukça ciddi bir enfeksiyonla karşı karşıya olduğunu söyleyen Ulutaş, sadece Adana’da 10 kişinin domuz gribinden hayatını kaybettiğini söyledi.

Üst solunum yolu enfeksiyonunun en sık rastlanan hastalıkların başında geldiğini belirten Ulutaş, “Çocuklar yılda 4-8 defa, erişkinler 2-5 defa buna maruz kalırlar. İnfluenzaya yakalanma riski ise yılda 1-2 dir. Soğuk algınlığı ile kuş ya da domuz gribini karıştırmamak gerekiyor. Soğuk algınlığında klinik belirtisi iştahsızlık, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hafif boğaz ağrısıdır. İnfluenza-Grip klinik belirtileri ise üşüme, titreme, ateş, halsizlik, kırgınlık, iştahsızlık, yaygın kas ve eklem ağrısı, öksürük, çocuklarda gözlerde yanma-kızarıklık, bulantı/kusma, karın ağrısı ve ishal görülmesidir. Soğuk algınlığı virüsleri sıcak, kapalı mekanlarda daha kolay yayılır. Merkezi ısıtmalar burnun içini kaplayan ve virüslere karşı koyan burun sıvısını kurutur” dedi.

ÇOCUKLARDA ASPİRİN KULLANMAYIN

Doç. Dr. Derya Alabaz ise grip olan çocuklara aspirin ve salisilat verilmesinin çok tehlikeli olduğunu belirten Alaboz, bu tür ilaçların Reye sendromu riskini arttırığdının altını çizdi.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ