Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Klimik Derneği AIDS Çalışma Grubu Genel Sekreteri Doç. Dr. Asuman İnan, HIV virüsü ile AIDS'in artık ölümcül değil, kronik bir hastalık olarak kabul edildiğini belirterek, hastalıkla yaşlananların tansiyon, şeker, kalp hastalığı gibi ek hastalıkları olduğunu bildirdi.

İnan, yaptığı yazılı açıklamada, AIDS hastalarının hastalıklarını ilk öğrendiklerinde kabullenmeme ve panik duygusu yaşadıklarını, işleri ve aileleri konusunda kaygıya kapıldıklarını kaydetti.

Hastalığın cinsel yolla bulaşması nedeniyle hastaların özellikle izole bir ortamda bilgi almak istediklerini, hastanelerin iş yoğunluğu nedeniyle bunun her zaman mümkün olamadığını aktaran İnan, "Sağlık Bakanlığı Gönüllü Test ve Danışmanlık Merkezi olduğumuz için deneyimli bir hekimle ilk görüşmelerini yapmış olsalar bile tedavi ve gelecek yaşam kalitesi konusunda konuşulduğu, önemli bilgiler ve kararlar verildiği için tedirgin oluyorlar. Ayrıca enfeksiyonun durumunu belirlemek için çok sayıda tetkik ve farklı disiplinlerden görüş istendiği için doğal olarak yoruluyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ