Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Bozkurt, aşırı yemek yemenin bağımlılık yaratabileceğini belirterek, bu kişilerde obezite (aşırı şişmanlık) riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Obezitenin basit bir hastalık olarak algılanmaması gerektiğini dile getiren Bozkurt, bunda başta genetik olmak üzere çevresel faktörlerin etkili olduğuna dikkati çekti. Bozkurt, yüksek kalorili yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz fiziksel aktivite ve hormonal sorunların obeziteye yol açtığını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya çapında en az 2,8 milyon kişinin aşırı kilolu veya obez olduğunu belirten Bozkurt, "205 milyon erkek ve 20 yaşın üzerinde 297 milyon kadının obez olduğu öngörülüyor" dedi.

Bozkurt, Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması ön raporuna göre, Türkiye'de obezite sıklığının erkeklerde yüzde 20,5, kadınlarda ise yüzde 41 olduğunu ifade etti.

GİZLİCE TÜKETİLEN YEMEĞE DİKKAT

Bunların dışında üzerinde dikkatle durulması gereken bir konunun "gıda bağımlılığı" olduğunu vurgulayan Bozkurt, gıda bağımlılığının yeme bozukluğu olarak isimlendirildiğini söyledi. Bozkurt, yeme bozukluğunun sağlıksız yemenin bir kısır döngü halinde oluşması olarak ifade edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ