Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Safra kesesinin karaciğere hayati yardımda bulunarak vücuttaki toksik maddelerin atılmasına yardımcı olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı, "Safra kesesi taşı genellikle yemeklerden sonra karnın sağ üst kısmında başlayıp, sağ omuza ve sağ kürek kemiğinin alt kısmına yayılım gösterebilen, zaman zaman artıp azalan, birkaç saat içinde de geçen bir ağrıya sebep olabilir" diye konuştu.

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı, aşırı tuz kullanımı ve kolesterolün safra kesesi taşı oluşumuna neden olduğunu söyledi.

Taşçı, safra kesesi hastalıklarının tedavi edilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Safra kesesi taşının çeşitli hastalıklara neden olabileceğini dile getiren Taşçı, şöyle konuştu:

"Safra yollarının, taşlar nedeniyle tıkanması sonucu sarılık oluşur. Safra, karaciğerde birikmeye başlar ve uzun dönemde karaciğerin işlevini bozarak karaciğer yetersizliğine neden olabilir. Daha sık olarak rastladığımız durum ise safra kanalıyla beraber bağırsağa açılan pankreas kanalının tıkanması sonucu bu organın zarar görmesidir. Pankreatit hafif bir karın ağrısı ile geçirilen bir rahatsızlıktan, uzun süre yoğun bakımlarda tedavi gerektiren ve ölüme kadar giden geniş hastalıklara neden olabilir."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ