Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Renault'a yeni CEO - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        Hafta başında yönetim değişikliğinin yaşandığı Nissan'daki gelişmelerin, Japon markanın ittifak ortağı Renault'ta da yansıyacağını yazmıştık.

        Fransız üreticiden açıklama gecikmedi. Renault CEO'su Thierry Bollore'nin görevinden alındığı açıklanırken, şirketin CEO'luk görevine ise finansal direktör olarak görev yapan Clotilde Delbos'un getirildiğibildirildi.

        Delbos'un kalıcı bir CEO bulunana geçici bir süre için şirketin kaptan koltuğunda oturacağı aktarıldı.

        TUTUKLANAN CEO'NUN SAĞ KOLUYDU

        Thierry Bollore, geçtiğimiz yıl yolsuzluk suçlamaları ile Tokyo'da tutuklanan Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn'un sağ kolu olarak biliniyor.

        REKLAM

        Görev süreci boyunca Nissan yönetimi ile yıldızı bir türlü barışamayan Bollore'nin, yönetim tarzı ve aldığı kararlar ile ittifakın geleceğini riske attığı bir süredir konuşuluyordu.

        KENDİSİNE KARŞI BİR DARBE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

        Ayrıca, Nissan yönetiminin, izlediği politikalarve Japon üreticiye yakın yöneticileri şirketten kovması yüzünden Bollore'ye karşı güveninin kalmadığı bildiriliyor.

        Öte yandan, Fransız basınına açıklamalarda bulunan Bollore, bugün yaşanan gelişmeler öncesinde görevinden alınacağıyönündeki haberlerin ülke basınında yer almasının kendisine karşı bir darbe olduğunu kaydetti.

        NISSAN'IN DA CEO'SU DEĞİŞTİ

        Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv üreticisi Nissan'da hafta başında CEO değişikliğine giderek, bir yıl içine ikinci kez tepe yöneticisini değiştirmişti.

        Uchida, Nissan'ın Çin operasyonlarının başında yer alıyordu. Japon şirketin yeni CEO'su Renault ile de güçlü ilişkilere sahip bir isim olarak biliniyor.

        Bu kapsamda, yapılan yönetim değişiklikleri ile birlikte Renault-Nissan ilişkilerinin önümüzdeki dönemde tamir sürecine gireceği söylenebilir.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa