Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Uzman diyetisyen Prof. Dr. Murat Baş, kefirin sağlığa birçok faydasının olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarda, kefir mayasının 60'tan fazla çeşit bakteri ve maya içerdiğinin belirlendiğini bildirdi.

Read more!

Baş, fermente bir içecek olan kefirin 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi. Kefirin, 100-120 yıl ömür süren Kafkasya'daki milletlerinin uzun yaşama sırrı olduğunu belirten Baş, kefirin, sütün mayalanmasından elde edildiğini anlattı.

Prof. Dr. Murat Baş, yoğurttan farklı olarak "kefir danesi" denilen bir kefir mayasının kullanıldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Kefir mayasına 'Peygamber Danesi' de deniyor. Kefirin içinde laktik asit bakterisi dediğimiz bir probiyotik bakteri var. Bu laktik asit bakterisi mayalayabilen, konulduğu içeceği, yiyeceği mayalayan maya türleri aslında. Mayalama tekniği yoğurttan çok farklı değil. Yaklaşık 38-40 derece civarındaki bir süte mayayı koyup, etrafını karanlık olacak şekilde kapatıyorsunuz, sonrasında yaklaşık 10-12 saatte kefir oluşmuş oluyor. Daha koyu kıvamlı ve ekşi tadı seviyorsanız 24 saat bekletip bunu elde edebilirsiniz" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ