Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Saç sağlığının korunması için kullanılan ürünlerin oldukça önemli olduğunu söyleyen Zigavus Pharma Genel Koordinatörü Fatma Yeşilova, ağız yoluyla alınamayan besinlere sahip ürünlerin saç bakımı için etkili olduğunu kaydetti.

Yelişova, sindirim sisteminde bulunan, bağırsak mikrobiyal dengesini düzenleyen ve sağlık açısından yararlı olan probiyotiğin, saç bakımında kullanımına da dikkat çekerek, önemli noktalara değindi.

“Saç dökülmesinin önüne geçmek için ilk olarak sorunun kaynağına bakılmalı” diyen Yeşilova, “Saç dökülmesinin en önemli nedenlerini hava kirliliği, yanlış ürün kullanımı, kansızlık ve guatr olarak sıralayabiliriz. Gerekli önlemi almak adına ilk olarak saçta hangi problemin olduğuna bakılmalı. Problem, saçın döngüsüyle mi ilgili yoksa başka bir sağlık sorunu var mı öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor. Sorunun tespit edilip, bir uzmana başvurduktan sonra saç sağlığını dışarıdan koruyacak tedbirler alınmalı. Bunun yanı sıra sağlığına kavuşmuş olan saçın sağlığını korumak da oldukça önemli. Tamamen bitkisel ürünlerle yapılan bakımlarla saç sağlığını korumak mümkün” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ