Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehrin merkezinde 'oluklu kertenkele' yakalandı!

        Balıkesir’in Edremit ilçesinde halk arasında 'kör yılan' olarak bilinen ve nesli tehlike altında olan tehlikesiz 'oluklu kertenkele' itfaiye ekipleri tarafından yakalandı.Çiftçi dostu oluklu kertenkele doğal ortamına bırakıldı.

        Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Camivasat Mahallesi Körfez Polis Merkezi karşında yılan olduğu ihbarı alan itfaiye ekipleri alarma geçti.

        Askeri lojmanlarında bulunduğu yere nasıl geldiği bilinmeyenkertenkelenin yılan olmadığı anlaşıldı. Oluklu kertenkelenin termit, karınca ve küçük böceklerle beslendiği için çiftçi dostu bir hayvan olduğuanlaşıldı.

        İtfaiye Amirliği ekipleri, bacakları bulunmayan, zararsız ve uysal bir hayvan olanoluklukertenkeleyi yakalayarak çuvala koyduktan sonra doğal ortama bıraktılar.

        YILAN SANILIP ÖLDÜRÜLÜYOR!

        Yetkililer,oluklukertenkelenin vatandaşlar tarafından ayakları olmadığı için yılan sanılarak öldürüldüğünü belirtirerek, “Yılanlarda göz kapakları yoktur, ama bunların göz kapakları vardır.

        Ayrıca derisinin kenarlarında oluklar bulunuyor. Zehirsiz ve ısırmaz bildiğimizkertenkeleler ne ise bu da aynıdır. Nesli tükenmek üzere olduğu için kesinlikle öldürülmemelidir" şeklinde konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa