Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Katil tanıdık çıkmıştı. Filmleri aratmayan bir çalışmayla olayı çözen emekli polis memuru Hüseyin Demir, cinayetin ayrıntılarını Habertürk’e anlattı. Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberi..

2013’de Türkiye’de basın, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini sonsuzluğa uğurladığı bir yıl oldu. Usta gazeteci Mehmet Ali Birand, ‘Deprem dede’ lakaplı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Şarkıcı Şenay Yüzbaşıoğlu, yazar Metin Kaçan, dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay, yazar İsmet Kür ve sanatçı Ferdi Özbeğen’in ölümleri o yıla damga vurdu.

Ayrıca o yıl İstanbul’a geldikten sonra kaybolan ve öldürüldüğü ortaya çıkan ABD’li Sarai Sierra cinayeti ise Türkiye gündeminden uzun süre düşmemişti. Türkiye Sarai Sierra cinayetini konuştuğu dönemde Türk FBI’ı KŞB, yani Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yine filmleri aratmayan bir cinayeti sessiz sedasız çözüyordu.

KŞB ARTIK TÜRK FBI’IYDI

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nde yeni göreve başlayan ‘Kurt’ lakaplı emniyet amiri Oktay Kapsız, farklı bir hava yaratmak ve ekipteki memur arkadaşlarını ateşlemek için ortaya attığı “Amerika’da FBI, Rusya’da KGB, İstanbul’da KŞB” sloganı, Sarai Sierra cinayetinin çözülmesinin ardından tam yerine oturmuştu. Çünkü bu slogan ile yola çıkan KŞB, kısa bir süre sonra Türkiye gündeminde yıllarca düşmeyecek Amerikalı Sarai Sierra cinayetini çözecekti. Ve bu cinayette Amerikan’ın meşhur birimi FBI ile çalışacaktı. İşte atıl durumda olan Kayıp Şahıslar Büro Amirliği, bu çalışmalar sayesinde KŞB olarak emniyetin gözde birimi haline gelecekti.

KAYIP BAŞVURUSU

Sierra’nın cinayetinin çözülmesi birimde heyecan yaratmış ve çalışanlara güven getirmişti. Sierra’nin cesedi bulunmuş katil zanlısı tespit edilmişti. Dosya artık cinayet büroya devredilmişti. Emniyette bu sıcak günler yaşanırken, yeni bir kayıp başvurusu yapıldı. Kağıthane’de oturan genç kız, 57 yaşındaki annesi Fatma Top’un kayıp olduğunu ve kendisine ulaşamadığını söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ