Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteli Aslıhan'dan acı haber geldi!

        Kaza, önceki akşam saatlerinde Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan bir kavşakta meydana geldi. İddiaya göre, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 20 yaşındakiAslıhanKocapınar'a, ders çıkışında evine gitmek üzere kavşaktan yolun karşısına geçmek isterken bir araç çarptı. Kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi genç kıza ilk müdahaleyi yoldan geçen vatandaşlar yaptı. Vatandaşların çağrısı ile olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahalesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan genç kız, 1 günlük yaşam savaşını kaybetti. Birçok hayali ve çalışmaları olduğu öğrenilen genç kızın ölümü arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

        ANNESİNE BALKONDA VASİYET ETMİŞ

        REKLAM

        Ölümünün ardından otopsi için adli tıp morguna kaldırılanAslıhan’ın cenazesini annesi, babası, kardeşleri ve akrabaları son görevi yerine getirmek için morga geldi. YakınlarıAslıhaniçin uzun süre gözyaşı dökerken, genç kızın, bir süre önce annesine, ‘Anne ben ölürsem organlarımı bağışlayın, siz ölürseniz siz de bağışlayın’ diyerek vasiyette bulunduğu ortaya çıktı. Kızlarının vasiyeti sonrası nakil kararı alan aile,Aslıhan’ın organlarını bağışladı. Genç kızın bir karaciğeri İzmir'de bulunan 28 yaşında bir gence nakledildi. İki böbreğinin ise Antalya'da bulunan 2 kişiye verilmek üzere işlemler başlatıldı.

        “KIRMIZI YEŞİL IŞIĞA DEĞİL VİCDANLARINA BAKARAK KARAR VERSİNLER"

        Baba Okan Kocapınar, kızının kaza geçirdiği bölgeye önlem alınmasını istediklerini söyledi. Baba Koca Pınar, ‘Aslıhanöldü, başkaAslıhanlar ölmesin. Bizim canımız yazdı, başkalarının canı yanmasın. Buraya bir önlem alınmasını istiyoruz. Kızımızın annesine vasiyetiymiş. Ben sonradan öğrendim. Annesine organlarımı bağışlayın diye vasiyet etmiş. Biz de bunu yerine getirdik. Acımız çok büyük, telafisi yok. Oradaki saçma sapan trafik akışına bir şekilde önlem alınsın. Mahkeme süreciyle ilgili hakimler kararını verirken, trafik ışıkları yeşil mi yanıyor, kırmızı mı yanıyor bakmasınlar önce vicdanlarının sesine baksınlar” diyerek duygularını dile getirdi.

        “BEN ÖLÜRSEM DE, SİZ ÖLÜRSENİZ DE BAĞIŞLAYIN"

        Genç kızın annesi Ayşe Kocapınar da, kızının vasiyetini şu sözlerle anlattı:

        “Kızımla yazın balkonda otururken, Ankara’da bir çocuk kalp bulunamadığı için vefat etmesine üzülmüş. Dedi ki, ‘Anne sana benim vasiyetim, ben ölürsem bağışlayın, siz ölürseniz de bağışlayın ‘Ben de yapmam, organlarını bağışlayamam kızım’ deyince ‘Hakkımı helal etmem’ dedi. Evladın hakkı mı olur deyince ise, ‘Evladın da hakkı olur. Ben hakkımı helal etmem bağışlayın’ demişti.”

        OKULDA TÖREN

        Otopsiden alınanAslıhan’ın cenazesi, ailesinin isteği üzerine cenaze aracıyla okuduğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önüne getirildi. Arkadaşları tarafından karşılananAslıhaniçin fakülte önünde uğurlama töreni düzenlendi. Aile fertleri ayakta güçlükle dururken, genç kız için dualar okundu, helallik alındı. ArkadaşlarıAslıhaniçin göz yaşı döktü, fenalık geçiren bazı arkadaşlarına da fakülte önünde hazır bulundurulan ambulansla müdahalede bulunuldu.

        Okunan duaların ardından genç kızın cenazesi, memleketi Aydın Kuşadası’na gönderildi.Aslıhan’ın yarın Ege Cami’nde kılınacak öğle namazına müteakip defnedileceği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa