Natüralizm nedir, temsilcileri kimler? Edebiyatta Natüralizm akımı özellikleri ve tarihi
Tüm hayatı bilimsel bir nesnellikle ele alan ve aşırı bir gerçeklik anlatımını önceleyen sanat akımına Natüralizm adı verilmektedir. Bir diğer adı Doğalcılık olan ve biçin kaygısından uzak duran Natüralizm nedir? Natüralizm akımı temsilcileri kimlerdir? Natüralizm ile alakalı merak edilen tüm sorulara siz kıymetli okuyucularımız için cevaplar aradık.
İnsan psikolojisi ile fizyolojisine birbirine ayrılmaz bağlarla bağlı olduğunu düşünen ve buradan hareketle de betimleyici bir anlatıya sahip olan Natüralizm temsilcileri kimlerdir? Öne çıkan Natüralizm eserleri nelerdir? İşte, tüm detaylar…
Natüralizm Nedir?
Natüralizm ya bir başka deyişle Doğalcılık akımı; her şeyin doğallığını kabul eden ve her türlü arayışın doğaya uygun yöntemlerle yapılması gerektiğini savunan bir sanat akımıdır. Natüralizmde doğanın önemli çok önemli bir yeri vardır. Bu akıma dâhil olan sanatçılar, insanları alışılageldiği gibi ahlaksal ya da akıl yönüyle incelemekten çok; insanı fizyolojik özellikleri bakımından ele almışlardır.
1800’lü yılların sonuna doğru Fransa’da ortaya çıkan Natüralizm akımının kurucu Emile Zola olarak kabul edilmektedir. Emile Zola; Natüralizm hakkında ileri sürdüğü görüşleri ispatlamak için 20 ciltlik Deneysel Roman’ı yazmıştır.
Natüralizm Özellikleri
Doğanın bünyesinde önemli bir yer tuttuğu Natüralizm özellikleri şu şekilde listelenebilir:
Natüralizm ile Realizm Farkı
Natüralizm Akımı Temsilcileri
Natüralizm Eserleri
Emile Zola: Germinal, Toprak, Hakikat, Eser ve Nana
Alphonse Daudet: Değirmenimden Mektuplar, Pazartesi Hikâyeleri
Guy de Maupassant: Güzel Dost, Bir Hayat, Ölüm Kadar Acı
Goncourt Kardeşler: Solomon, Journal, Manette
John Steinbeck: Gazap Üzümleri, Fareler ve İnsanlar, Bitmeyen Kavga, Uğurlu Perşembe
Gerhart Hauptmann: Güneş Doğarken, Güneş Batarken, Dokumacılar