Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla'nın Datça ilçesinde, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

        Datça Toplum Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen ve İskele Mahallesi Sevgi Yolu'nda başlayan yürüyüşe, Kaymakam Murat Atıcı, Toplum Sağlığı Başkanı Doktor Abbas Akgün, kurum amirleri ve sağlık çalışanları katıldı.

        Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

        Kaymakam Atıcı, yaptığı konuşmada, Uluslararası Spor Federasyonu tarafından 1991 yılından itibaren hareketlilik için, spor ve yürüyüş etkinliği yapıldığını söyledi.

        Obezite, hipertansiyona karşı, daha sağlıklı bir ömür için, farkındalık etkinliği düzenlendiğini ifade eden Atıcı, "Datça, havasıyla ve doğal güzelliğiyle ünlü bir kent. Hem farkındalık hem sağlığımıza sağlık katabilmek için yürüyüşlerimizi yapıyoruz." dedi.

        Abbas Akgün ise "Günümüz şartlarında, hareketsiz yaşam tarzı da ister istemez sağlığımızı ve yaşam süremizi olumsuz etkilemektedir. Fiziksel aktivite sağlık için çok önemlidir. Hareketsiz yaşam ile toplumda obezite, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmakta. Yürüyüş yapmak gibi fiziksel aktiviteler vücut direncini arttırır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa