Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’nın Fethiye ilçesinde, bu yıl altıncısı düzenlenen Göcek Ot Yemekleri Festivali’nde yöresel ürünler ve otlarla hazırlanan yemekler tanıtıldı.

        Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından Göcek Mahallesi kordonda gerçekleştirilen festivalde, yörede yetişen otlar ve otlardan yapılan yemekler satışa sunuldu.

        Katılımcılara ot çorbası ikram edildi.

        Etkinlikte, aralarında yöresel kıyafet giyenlerin de bulunduğu katılımcılar, halk oyunları oynadı.

        Festival kapsamında düzenlenen yarışmada, Türkiye Aşçılar Federasyonu üyelerinden oluşan jüri, en lezzetli ot yemeğini belirledi.

        Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Onur Ugan, gelenekselleşen festivalle kültürün yaşatılmaya çalışıldığını söyledi.

        Katılımcılara dağlardan toplanan ot ile doğal çayların tanıtıldığını belirten Ugan, ataların yediği yemekleri yaygınlaştırarak çocukları hazır gıdalardan uzak tutmayı amaçladıklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa