Mıhlama tarifi ve yapılışı: Mıhlama nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mıhlama ününü Karadeniz dışına taşıyarak artık neredeyse her evde yapılan bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Karadenizin meşhur tadı olan mıhlama kuymak ile karıştırılan bu lezzetli yemek Türkiye dışında da nam salmıştır. Mıhlama yapmak hem pratik hem de kolay. Siz de evde mıhlama yapmak isterseniz sizin için derlediğimiz mıhlama tarifi ile sabah kahvaltılarınıza hem göz hem de karın doyuran bu lezzetli yemeği yapabilirsiniz. Dilerseniz akşam üzeri çay saatlerinde veya akşam yemeklerinde mıhlama yaparak misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz.
ABONE OLMıhlama ve kuymak birbirine benzeyen ve birbirine karıştırılan yemekler arasında yer alır. Görüntü itibariyle pek de fark bulunmamaktadır. Fakat kullanılan malzeme olarak fark bulunur. Kuymak, mısır unu, tereyağı ve Trabzon bölgesinde kullanılan özel peynir çeşidiyle yapılır. Mıhlama ise; koleti peyniri, minci ya da kaşar peyniri kullanılarak yapılır. Yine mısır unu da mıhlama tarifinde kullanılsa da bazı yörelerde beyaz un ile de yapılır. Fakat mıhlamanın gerçeği mısır unu kullanılarak yapılan olarak karşımıza çıkar.
Kuymak ve Mıhlama Rize ve Trabzon şehirlerine ait yemektir. Günümüzde artık mıhlamanın şöhreti bu illerin dışına çıkarak hemen hemen her bölgede yapılıp tüketilir. Mıhlama ve kuymak günün her öğününde tercih edilebilse de çoğunlukla sabah kahvaltılarında tüketilir. Mıhlama yapımı kolay ve pratiktir. Habersiz gelen misafirleriniz için hızlıca mıhlama yapıp servis edebilirsiniz. Mıhlama genelde sabah kahvaltılarında tüketildiği için yanına kahvaltılık yiyecekler ekleyebilirsiniz.