Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meral Akşener: Beka dertleri seçim akşamına kadarmış

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstanbul seçimleri göstermiştir ki bu muktedirlerin beka diye bir dertleri yokmuş. Beka dertleri seçim akşamına kadarmış. Kendilerine oy vermeyenleri vatandaştan bile saymıyor" dedi.

        İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki 19 Mayıs törenlerine katılmamasıyla ilgili, "Katılmadığımız tören, bir devlet töreni değil iktidar partisi ve ortağının şovuydu" dedi.

        İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM'de, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'da düzenlenen törenlere katılmadığını hatırlattı. Törene katılmama kararının ardından dedikodu başladığını kaydeden Akşener, "Katılmadığımız tören, bir devlet töreni değil iktidar partisi ve ortağının şovuydu. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini devlet binalarından sökenlerin, o cumhuriyetin ilk adımındaki şovları tam bir riyadır. Zübeyde Hanım'ın, peygamber efendimizin adını verdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini hastanelerden, stadyumlardan, havalimanlarından, çiftliklerden silenlerin; 23 Haziran'da ihtiyaç duydukları oylar yüzünden soluğu Samsun'da almaları, tam anlamıyla riyadır. Milli bir destanla ilgili şovu da riyayı da siyasi kurnazlığı da reddediyoruz. Milletimizin feraseti bize bunu emrediyordu, biz de gereğini yaptık. Var mı diyeceğiniz?" diye konuştu.

        31 Mart seçimlerinin iptalini eleştiren Akşener, "İktidar ve küçük ortağı unutturmaya çalışsa da biz unutmayacağız. 6 Mayıs'ta milletimizin iradesine darbe yapılmıştır. 6 Mayıs'ta millet iradesi teklenmiştir, millet iradesi hacklenmiştir" ifadelerini kullandı.

        Akşener, beka tartışmalarına da değinerek, "İstanbul seçimleri göstermiştir ki bu muktedirlerin beka diye bir dertleri yokmuş. Beka dertleri seçim akşamına kadarmış. Kendilerine oy vermeyenleri vatandaştan bile saymıyor" dedi.

        CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik ifadeleri eleştiren Meral Akşener, "Trabzon, Türkiye'nin 't'sidir. O devran bitti, istediğinizle istediğiniz gibi konuşma devri bitti. Tek bir vatandaşımıza hakaret ettiğinizde karşınızda bizi bulacaksınız. Milletime laf ettirmem" diye konuştu.

        "Türkiye'yi yönetenler adalet duygusunu kaybetmiştir" diyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ancak İstanbulluların hak ettiği dersi vereceğinden en ufak şüphem yoktur. 23 Haziran'da bir karar vereceğiz. İstanbul adaletli yönetilsin mi, yağmalansın mı?"

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa