Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Maracana Stadı, Kovid-19 hastanesine dönüştürülüyor. Brezilya basınında yer alan haberlerde, Maracana Stadı'nda Kovid-19 hastalarının kalacağı 400 yataklı geçici bir hastane kurulacağı belirtildi. Açıklamada, saha zemininin korunacağı, çevresindeki atletizm pisti, stat içi bölümler ile otoparkın, hastane, lojistik merkezi ve depo olarak kullanılacağı aktarıldı.

Brezilya Milli Takımı'nın maçlarını oynadığı yaklaşık 80 bin kişi kapasiteli Maracana Stadı ile birlikte Rio de Janeiro'da geçici hastane sayısının 8 olacağı ifade edildi. Nüfusu 210 milyona yaklaşan Güney Amerika ülkesi Brezilya'da şu ana kadar 5 bin 812 kişide tespit edilen Kovid-19 nedeniyle 202 kişi hayatını kaybetti.

1950'DE BAŞLAYAN HİKAYE

Fransa'da yapılan 1938 Dünya Kupası'nın ardından patlak veren 2. Dünya Savaşı nedeniyle organizasyona tam 12 yıl ara verildi. Aranın ardından Dünya Kupası'nın 1950 yılında Brezilya'da düzenlenmesi kararlaştırıldı. Evindeki organizasyonda şampiyonluğu kimseye kaptırmaya niyetli olmayan Brezilya, 200 bin kişilik Maracana Stadı'nı inşa etti...

199 BİN 854 KİŞİ İLE REKOR KIRILDI

1950 Dünya Kupası'nın son maçında Uruguay ile karşılaşan Brezilya, berabere kalması durumunda bile şampiyonluğa ulaşabilecekti. Maracana Stadı'nda 199 bin 854 seyirci önünde oynanan ve tüm kupaların seyirci rekoru kırılan Brezilya-Uruguay maçında, ev sahibi ekip 47. dakikada Friaca'nın golüyle 1-0 öne geçti. Beraberliğin bile yettiği Brezilyalılar, şampiyonluk kutlamalarına hazırlanırken, Uruguay 66. dakikada Juan Schiaffino ve 79. dakikada Alcides Ghiggia'nın golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu. Bu karşılaşmada tribünlerde 4 kişi hayatını kaybetti.

MARACANA'YI SUSTURAN ADAM

Obdulio Varela, Maracana'daki 174 bin Brezilyalı taraftarı susturan futbolcu olarak tarihe geçti... Brezilya ile oynanan maçta, takım arkadaşlarını "Ya kazanacağız, ya da ölümüne deneyeceğiz" diyerek motive eden Varela, son goldeki yaratıcılığıyla ülkesini şampiyon yapan isim oldu.

2014'TE BİR KEZ DAHA EV SAHİBİ

2014'te Brezilya, tek aday olarak girdiği ev sahipliği seçim süreci sonunda 20. Dünya Kupası'nı düzenleme hakkı elde etti. Gözler bir kez daha Maracana'ya çevrildi... Rio de Janeiro'da finale ev sahipliği yapan Maracana Stadı, yenileme çalışmalarının ardından 74 bin 698 seyirci kapasitesinedüşürüldü. Finalde Arjantin'i 2-0 yenen Almanya, 8 kez finale yükseldiği Dünya Kupası tarihindeki 4. zaferini Brezilya'da yaşadı.

2016 RİO OLİMPİYATLARI VE HARABEYE DÖNÜŞ

31. Yaz Olimpiyatları olan Rio 2016'nın açılış ve kapanış töreni, Maracana Stadı'nda yapıldı... Yaşanan ekonomik krizin ardındantarihi Maracana Stadı'nın koltukları ve çimleri sökülerek yağmalandı.300 milyon Euro'ya yenilenen stadyum harabeye döndü.Böylelikle bir zamanlar "Statların Anası" diye anılan Maracana sahipsiz kaldı.

GERİ DÖNÜŞ

Daha sonra eski günlerine dönen Maracana Stadı, son olarak 2019 Kupa Amerika finaline ev sahipliği yaptı. Finalde Peru'yu 3-1 yenen Brezilya, 2007'den bu yana ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ