Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarından şaraplık üzüm alımlarına başlandı.

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde önemli bir geçim kaynağı olan Sultani üzümlerinde şaraplık üzüm alımları başladı. 31 Aralık'a kadar devam edecek alımlarda kilogramı 80 kuruştan üzümler satılıyor. Üzüm alımları hakkında konuşan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Şu an itibariyle şaraplık üzüm alımında kilogramı 80 kuruştan satılıyor. Şaraplık üzüm alımları ilçemizde 31 Aralık’a kadar aralıksız devam edecek" dedi.

        Sarıgöl'de 130 bin dekarlık alanda üzüm tarımı yapıldığını belirten Ülgen, yaklaşık 50 bin dekarlık alanın dolu nedeniyle zarar gördüğünü söyledi. Zarar görmeyen üzüm bağlarında kalitenin çok yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Ülgen, üreticilerin ürünlerini satarken güvenilir firmalarla anlaşması uyarısında da bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa