Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HT MAGAZİN / Mehmet ÇALIŞKAN

HAKAN Meriçliler, kariyerinde ilk kez şarkı seslendirdi. Meriçliler, ‘Toprağın Teri’, ‘Kahpe Bizans’, ‘Eve Giden Yol 1914’, ‘Son Osmanlı - Yandım Ali’, ‘Ağır Roman’ gibi filmlerin yapımcısı, ilk üç filmden oluşan ‘Recep İvedik’ serisinin ortak yapımcısı, aralarında ‘Resimdeki Gözyaşları’nın da bulunduğu birçok şarkının ve Özen Film’in sahibi Mehmet Soyarslan’ın ‘Palyaço’ adlı şarkısını seslendirdikten sonra birçok müzik yapım şirketinden teklif aldı. Cem Karaca’nın solisti olduğu Apaşlar’ın 1960 - 1971 arasında gitaristliğini ve söz yazarlığını yapan Soyarslan’ın ‘Palyoço’su yayınlandıktan sonra sosyal medyada büyük beğeni topladı.

CEM KARACA SESLENDIRECEKTİ

Mehmet Soyarslan, ‘Palyaço’yu sağlığında Cem Karaca’nın çok beğendiğini, yeni çalışmasında yer vermesine ömrünün yetmediğini belirtirken Hakan Meriçliler, özü paraya dayanmadığı sürece şarkıcılık yapacağını söyledi. Meriçliler, ‘Palyaço’yu Mehmet Soyarslan’ın oğlu Levent Soyarslan’ın yönettiği ‘Oflu Hoca’yı Aramak’ adlı film için seslendirdi.

‘Oflu Hoca’yı Aramak’ nasıl bir filmdir?

Mehmet Soyarslan: Oğlum Levent Soyarslan’ın yönettiği ‘Oflu Hoca’yı Aramak’, bir çok konuya ve kişiye göndermede bulunurken güldüren eğlendiren bir film. Gecen gün şöyle ilginç bir olay yaşandı: Filmde 2024’te bitecek olan ‘Kaçkar Dağları Mega Kent Projesi’ şeklinde bir sahne bulunuyor. Filmin fragmanı sosyal medyada yayınlandığı zaman insanlar o projeyi gerçek sanıp Kaçkar Dağları Mega Kent’ten ev almak için girişimde bulunmuş. Şunu anladık ki emlağa olan ilgi bizim ülkemizde hiçbir zaman bitmiyor. Bundan 10 yıl sonra bitecek olan bir projeye bile ilgi bulunuyor. Bu olayla birlikte anladığımız bir diğer unsur da insanların araştırmadan, soruşturmadan bir olaya balıklama atlaması.

‘Palyaço’yu neden bir şarkıcı değil de Hakan Meriçliler seslendirdi?

M.S. : ‘Palyoço’yu aslında rahmetli Cem Karaca seslendirecekti. Şarkıyı çok beğenmişti, bir çalışmasında yer vermek istemişti ama ömrü vefa etmedi. Ben de ‘Palyaço’yu bir kenara koydum, öyle duruyordu. Sonra Hakan kardeşimin bu şarkıdan haberi olmuş seslendirmek istemiş. Geldi, görüştük ve şarkıyı seslendirdi. Hakan’ın inanılmayacak ölçüde güzel bir sesi ve güçlü bir yorumu olduğunu gördüm. Hakan şarkıcılık yapmak istese emin olun çok başarılı olur. ‘Palyaço’yu nasıl değerlendirebileceğimiz konusunu düşünürken ‘Of’lu Hocayı Aramak’ filminde çok güzel bir yere sahip olabileceğine karar verdik. ‘Palyaço’ ilk olarak sosyal medyada Hakan’ın yorumuyla seslendirildi ve çok fazla beğeni aldı.

‘Palyaço’yu neden seslendirdiniz?

Hakan Meriçliler: Mehmet Abi, ‘Palyaço’ için yıllar önce bir arkadaşıyla birlikte demo kayıt yaptırmış. O demodan tesadüfen dinlediğimde şarkıyı çok beğendim. Ben, Mehmet Abi’nin her zaman müzik üretimine devam etmesi gerektiğini düşünmüşümdür. Çünkü kendisi şarkılarını hep yaşayarak yazmış. ‘Palyaço’yu seslendirmek için stüdyoya gittiğimizde Mehmet Abi bana aktif olarak müzisyenlik yaptığı yıllardan, Cem Karaca’dan söz etti. O yıllara yaptığımız geri dönüşlerin etkisiyle de sanıyorum ‘Palyaço’nun hakkını verdim. Emin olun ‘Palyaço’, 20 yıl sonra da 40 yıl sonra da aynı keyifle dinlenir.

Daha önce hiç şarkı seslendirmiş miydiniz?

H.M. : Hayır, daha önce böyle bir çalışmam olmadı. Sesimin güzel olduğunu, şarkı söylemem gerektiğini söyleyenler olmuştu ama ben yorumculuk yapmayı hiç düşünmemiştim. Yorumculuk hep içimde gezinen bir unsur olmasına rağmen zamansızlıktan mıdır yoksa doğru şarkının önüme çıkmamış olmasından mıdır bilmiyorum, şarkı söylemeyi ciddi ciddi hiç düşünmemiştim. Şimdi ‘Palyaço’nun da etkisiyle yorumculuk ciddi ciddi düşündüğüm bir alan oldu.

Şarkıcılık teklifi aldınız mı?

H.M. :‘Palyaço’nun sosyal medyada yayınlanması üzerine şarkıcılık üzerine birçok teklif geldi ama düşünmüyorum. Çünkü her şey para değil ki. Paranın amaç haline geldiği her işten kaçınmışımdır. İşin içinde para olsaydı ben ‘Palyaço’yu seslendiremezdim. Özü unutup günün getirdiklerini yaşamak mutsuz olmama neden olur. Mehmet Abi ile iyi anlaşıyor olmamızın, ‘Palyaço’yu özellikle seslendirmek istememin nedeni de bu aslında. O da benim gibi parayı ön planda tutmamış biri.

‘ATA BANA BU İŞİ YAPMAMI SÖYLEDİ’

Sahneye çıkmayı düşünüyor musunuz?

H.M. : Sahneye çıkacağım ama Mehmet Abi’nin şarkılarıyla. Kendisiyle birkaç şarkı üzerinde daha çalışıyoruz. Onları da tamamladıktan sonra sahneye çıkma girişiminde bulunacağım. Hatta geçen gün Ata Demirer, bana ‘Neden bu işi de yapmıyorsun? Bu işi de mutlaka ciddi ciddi yapmalısın’ dedi. Mehmet Abi’nin iki şarkısı daha var ki gerçekten bayıldım. Biri ölüler üzerine. Sözleri müthiş. Şarkının sözleri insana hayatın kıymetini bilmesi üzerine büyük bir his oluşturuyor. Diğeri ise günümüzden 25 yıl önce yazılmış olmasına rağmen bugünleri anlatıyor.

Sinema ve dizilerde neden geç rol aldınız?

H.M. : Bunun nedenlerinden biri İstanbul’a geç gelmiş olmamdır. Bir diğer nedeni de yapımcılar ve ajans yöneticileri. Yapımcılar bakir olanı görebilmeli, iyi bir yapımcıda böyle yeti vardır. Bu sektörde benim gördüğüm, televizyon işi yapanların, ajansların bu işten anlamadıkları değil ama pek anlamak istemeyi tercih etmedikleri... Asıl cevheri görme adına bir sorun yaşanıyor. Bu nedenle de fark edilmeme durumu yaşanıyor. Tesadüfen ‘Yalan Dünya’da rol aldım da fark edildim. Benim başka öyle yönlerim var ki. Yarın bir gün bir dramada rol aldığımda ‘Vay canına’ denecek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ