Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İngiltere'de Sağlık Güvenliği Ajansı'nın (UKHSA) raporuna göre, ülkede sıcak hava nedeniyle ölenlerin sayısı 2070'te 12 kat artacak, başkent Londra ise dang humması, Zika virüsü ve Chikungunya virüsü taşıyan tropik bölgelerdeki sivrisineklerin yaşamasına uygun hale gelecek.

UKHSA, iklim değişikliğinin insan sağlığına etkileri ve gelecekte en kötü durumda neden olacak sağlık sorunlarına ilişkin "İklim Değişikliğinin Sağlığa Etkisi" başlıklı raporunu yayımladı.

Sağlık sektörü, akademi ve kamu kurumlarından uzmanların hazırladığı 15 bölümlük raporda, iklim değişikliğinin sonucu olarak sıcak, sivrisinek, sel ve gıda güvenliği kaynaklı sağlık sorunlarının artacağına dikkati çekildi.

İngiltere ve dünyada 2022 yazının dünyada sıcaklık rekorları kırılan bir mevsim olduğuna işaret edilen raporda, bu dönemde İngiltere ve Galler'de 3 binden fazla kişinin sıcak nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

Raporda, 2030 yılına gelindiğinde sıcakların İngiltere'de 1,5 kat, 2070'te ise 12 kat daha fazla ölüme neden olacağı tahmini yer alırken 2050'de beklenen ölüm sayısının yıllık 10 bin olacağı bilgisi paylaşıldı.

Ülkede artan yaş ortalamasına da dikkati çekilen raporda, bugün çalışan kesimin 2050-2080 yıllarında 65 yaş üzeri kişiler olacağı, bugün doğanların ise çalışan kesimde yer alacağı vurgulanarak iklim değişikliğinin en çok bugün yaşayanları etkileyeceği ifade edildi.

İngiltere'de sıcak kaynaklı sağlık sorunlarının en çok kentlerde görülmesinin beklendiği kaydedilen raporda, bölge olarak en riskli bölgenin ise ülkenin orta kesiminde yer alan Midlands olduğu belirtildi.

Raporda, sıcakların ülkenin güneyinde kuraklık, sivrisinek ve yangınlara neden olacağı tahmini yapıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ