Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kütahya'nın merkeze bağlı Sofça köyünde, Pir Ahmet Efendi 27. Ulusal, 7. Uluslararası Kültür Festivali, "Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali" gerçekleştirildi.

İHA'nın haberine göre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde Vali Musa Işın, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Sofça Köyü Muhtarı İbrahim Dağdelen, Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Dede Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan ve Alevi Dedesi Oktay Garkın birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

"TOPLUMSAL ÇÜRÜMÜLER MEYDANA GELİR"

Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Efendi'yi rahmet ve minnetle yad eden Vali Musa Işın, "Anadolu, bize yurt eden bu erenlerin eseridir. Bütün ulularımız, beylerimiz, pirlerimiz, şeyhlerimiz bizim için ayrı bir değer. Onları rahmetle anıyoruz. Bu manevi tasarruflar, her ilimizde, her ilçemizde, bazen köylerimizde bile varlığını sürdürmekte. İşte buraları bize vatan yapanlar, bugün yeraltında yatanlardır. Hiç kimse, hiçbir millet manevi değerlerini taşımadan varlığını sürdüremez. Aksi takdirde toplumsal çürümeler meydana gelir" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ