Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Engelli çobana sopalı işkence: Biri dövdü diğeri kayda aldı | Son dakika haberleri
        • 1

          Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 23 yaşındaki Seçil G., kendisine içki almayan 45 yaşındaki çoban Nail Y.’yi sopayla dövdü, 17 yaşındaki kız kardeşi M.G. ise o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Nail Y.’nin şikayeti üzerine kız kardeşler jandarma tarafından gözaltına alındı.

        • 2

          Olay, dün akşam saatlerinde Çokak Mahallesi'nde meydana geldi. Seçil G., hayvan otlatan çoban Nail Y.'nin yanına giderek Akifiye Mahallesi'ne gidip kendisine içki almasını istedi.

        • 3

          Olumsuz yanıt alan Seçil G., Nail Y.'yi tokatladı, ardından da sopayla peş peşe vurmaya başladı.

        • 4

          Seçil G.'nin kız kardeşi M.G. ise o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. 

           

        • 5

          Nail Y., "Allah'ını seversen vurma" derken, Seçil G. ise sopayla vurmaya devam etti. Aldığı darbelerle Nail Y. başından yaralandı. 

        • 6

          Seçil G. bu sırada kardeşine, "Bak beyni kanıyor. Bak bak beyninden nasıl kan geliyor, yaklaştır kamerayı. Evet arkadaşlar, Nail ağabeyimizin kafası kanadı ama bir şey olmaz" dediği görüldü. M.G. ise "Bacaklarına vur, Seçil bacaklarına vur" diye karşılık verdi. 

        • 7

          Seçil G., zaman zaman türkü söyleyip oynayarak Nail Y.'ye vurmaya da devam etti.

        • 8

          GÖZALTINA ALINAN İKİ KARDEŞ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

          İki kardeşin bölgeden ayrılmasının ardından Nail Y, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. 

          İhbarın ardından Seçil G. ve kız kardeşi M.G. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

          Andırın Devlet Hastanesi'ne götürülen Nail Y. darp raporu alarak şikayetçi oldu. İfadesinde kız kardeşlerin yanına gelerek Akifiye Mahallesi'nden içki almalarını istediğini, olumsuz yanıt verince de kendisini dövdüklerini söyledi.

          Seçil G. ve kız kardeşi M.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği bildirildi

        • 9

          BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

          İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da olaya ikişkin açıklama geldi.

          Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

          "20 Eylül 2024 Cuma günü N.Y. adlı 45 yaşındaki çobanlık yapan bir vatandaşımız, (köyünde engelli olarak bilinen) Kahramanmaraş Andırın ilçemiz Akifiye Jandarma Karakol Komutanlığına başvurarak, sürüsünü otlatırken sopa ile darp edildiğini beyan etmiştir.

          Sosyal medyada yer alan görüntüler güvenlik güçlerimizce de incelenmiş ve darp eden şahısların M.G. ve S.G. oldukları tespit edilmiştir. Her iki şahıs da yakalanmıştır.

          Şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir.

          Vatandaşımıza yapılan bu şiddet asla kabul edilemez." ifadelerine yer verdi.

        • 10

          "ADALET YERİNİ BULSUN"

          Öldüresiye dövülen engelli çobanın yakınları konuştu. 

          Çoban Nail Yener'in halasının oğlu Bayram Arslan, "Çocuk saf olduğu için içki istemişler ve kendisi de getirmem deyince dövmüşler. Daha sonra biri kameraya almış diğeri de sopayla dövmüş. Nail ile ilgili hiçbir olayları yok sürekli beraber olan ve onlara yardımcı olan herhangi bir iş olduğunda Nail'e yaptırırlar. Bu şahıslar hakkında davacıyız. Nail'in durumu çok kötü, hastanelik oldu, rapor alıyor. Şu anda yürüyecek durumda değil ve zaten akli dengesi durumunda ne yaptığını bilmeyen insan ve 5 lira ile kanan bir insan. Onları taciz etmesi mümkün değil akli dengesi yerinde olmayan saf bir çocuk. Mümkün değil tecavüz olayına karışması" diye konuştu.

           

        • 11

          Nail'in amcasının oğlu Şinasi Yener ise, "Nail bizim himayemizde yaşıyor o gün de kendisine içki almasını istiyorlar ve o da 'gidemem, hayvanlar sağa sola gider' dedi diye dövüyorlar. Gerekenin yapılmasını istiyoruz. Elindeki sopalarla hayvana vursan hayvan ölür. Kendisi karşılıkta veremiyor. Her hangi bir şeyi de yok. Hem de bir buçuk saat dövmüşler videodaki görüntüler 7-10 dakika. Video çektiklerinde kan var ve daha önceden de dövülmüş" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa