Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Kişinin kendisini sürekli yorgun hissetmesi, motivasyon kaybı ve dikkat eksikliği gibi şikâyetler yaşam kalitesini ciddi anlamda etkiliyor. Uzun süren ve “kronik yorgunluk” olarak adlandırılan bu durum, son yıllarda dikkat çeken bir yöntemle destekleniyor: Bu yöntemin adı ozon tedavisi.

DİNLENMEYLE GEÇMEYEN YORGUNLUK

Kronik yorgunluk sendromunda, bireyler uygun süreyle dinlenmelerine rağmen kendilerini sürekli yorgun hissediyor, çalışma verimlilikleri düşüyor, isteksizlik, sosyal hayattan uzaklaşma ve mutsuzluk gibi belirtiler nedeniyle yaşam kaliteleri bozuluyor. Bu sorun genellikle hafif yorgunluk ve enerji düşüklüğü şeklinde seyrederken bazı bireylerde ilerleme göstererek günlük aktivitelerinin bile yapılamaz hale gelmesi ve bakıma muhtaç olmaya kadar ulaşabiliyor. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran, kronik yorgunluk tedavisinde destekleyici farklı bir yöntem olarak ozon kullanımı ile ilgili dikkat çeken bilgiler veriyor.

Dr. Sadi Kayıran
Dr. Sadi Kayıran
YORGUNLUĞUNUZ KRONİK Mİ?

Hastalarda ruhsal bitkinlik ve hiçbir aktiviteyi gerçekleştirebilecek enerjiye sahip olamama duygusu; beraberinde mide bulantısı, kas ağrıları, konsantrasyon eksikliği ve unutkanlık gibi sorunları da getiriyor. Bu sendroma yakalanan bireylerin büyük çoğunluğunda en az 6 aydır devam eden kas ve eklem ağrıları, sürekli yorgunluk ve enerji eksikliği oluyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ