Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın doğal afet alanı ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

        Şaylan, yaptığı yazılı açıklamada, küresel ısınma ve olumsuz iklim koşullarının bölge çiftçilerini de olumsuz etkilediğini kaydetti.

        Son yıllarda çiftçilerin doğal afetler sonucu büyük kayıplar yaşadığını ifade eden Şaylan, bu yıl ürünlerini de kapsayacak şekilde doğal afet alanı ilan edilmesinin çok önemli olduğunu bildirdi.

        Çiftçiler için ilave gelir sağlanması gerektiğini aktaran Şaylan, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Küresel ısınma ve olumsuz iklim koşullarından çiftçilerimizin olumsuz etkilenmemesi için TARSİM sigortaları kapsamında baharlık ve yazlık bitkisel üretimlerin de verim sigortası kapsamına alınması çok büyük önem arz etmektedir. 2024 yılı ürünlerini kapsayacak şekilde bölgenin doğal afet alanı ilan edilerek çiftçilerimiz için ilave gelir sağlanmasını bekliyoruz."

        Şaylan, açıklamasında yıl başından sonra sıfırlanan vergilerin de ürün fiyatlarının hasat sezonunda doğru oluşmasını engellediğini, bu nedenle çiftçi maliyetine göre oluşacak hedef ürün fiyatının sağlayacak gümrük vergisi uygulamalarının yıl boyunca sabit kalmasını talep ettiklerini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa