Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİRSpor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten ve yönetim kurulu, İzmirli spor yazarlarıyla bir araya geldi. Vakfın Bayraklı’daki yönetim ofisinde gerçekleşen buluşmada, İzmir kulüplerinin 2023-2024 sezonundaki performansları ve özellikle tesisleşme konusundaki çalışmalar değerlendirildi. Spor kulüplerinin, şehrin kültüründe çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Erten, "2016 yılında göreve geldiğimizde, kulüplerimiz ve büyük camialarımız arasındaki dostluk ve işbirliğini geliştirmeyi ve yanı sıra tesisleşmeyi tamamlamayı ana hedeflerimiz olarak belirlemiştik. O günden bu yana çok yol aldık. Hep beraber çok başarılı örnekler oluşturduk. İzmir kulüpleri, ortalama yüz yılı aşan veya yaklaşan tarihleri ile şehrimizin aynı zamanda en büyük sosyal kurumları. İzmir, Türkiye’de futbolun 1877 yılında başladığı, 1959'da Türkiye Milli Ligi’nin ilk maçının oynandığı şehir. Kulüplerimizin tarihi, aynı zamanda şehrimizin ve bölgemizin tarihi. Onları, spor kulübü kimlikleri ile birlikte kentsel miras olarak yaşatma sorumluluğumuzun farkındayız" dedi.

        İzmir’in Türkiye'deki profesyonel futbol liglerinde 10 takımı bulunduğunu hatırlatan Ali Erten,

        "İstanbul’dan sonra en çok takımı olan ikinci şehiriz. 2023-24 sezonu, İzmir takımları için genel olarak başarılı bir sezondu. İzmir'den Göztepe ve Tire FK olmak üzere 2 şampiyon çıktı. 5 takımımız da liglerinde Play-Off oynadı ancak başarılı olamadılar. Altay’ımızın küme düşmesi elbette hepimizi üzdü. Diğer yandan kulüplerimizin 8 tanesi şirketleşme süreçlerini tamamladılar. Şu an dokuzuncu olarak Altay şirketleşme adımını atıyor. Altay çok büyük bir kulüp ve çok büyük bir camia. Başarılı olacaklarına gönülden inanıyoruz. Geriye Karşıyaka Spor Kulübü kalıyor. Kendi dinamikleri içerisinde en doğru kararı vereceklerdir. Kurumsallaşma adına önümüzde Göztepe gibi mükemmel bir örnek var. İzmir kulüplerini çok daha iyi günler bekliyor" diye konuştu.

        DOSTLUK İÇİNDE REKABET MÜMKÜN

        Vakfın faaliyetleriyle ilgili kısaca bilgi veren İZVAK Başkanı Erten, "İZVAK kulüplerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yerel ve merkezi yönetimlerimizle, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmayı, projeler geliştirmeyi, bu şekilde şehrimize, kulüplerimize, sporumuza ve toplumumuza hizmet etmeyi amaçlayan, gönüllü bir sivil toplum kuruluşu. İzmir kulüpleri olarak sahada sportif rekabet sürerken, eş zamanlı olarak saha dışında dostluk, işbirliği ve dayanışmayı büyütüyor, futbolun, birleştirici gücünden faydalanıyoruz. Sportif rekabetin dostluk içinde yürütülebileceğini herkese kanıtladık. Olumsuzluklar yaşanmadı mı, hayatta her şey var. Ancak olumsuzluklardan ders çıkartıyoruz, kendimizi geliştiriyor ve daima daha iyisi için tüm paydaşlarımızla iş birliği halinde çalışıyoruz" dedi.

        TESİSLEŞMEYE DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

        Stadyum inşaatları başta olmak üzere kulüplerin proje geliştirilmesi ve tesisleşme süreçlerine destek verdiklerini, vermeye devam ettiklerini belirten Ali Erten, "Kendini geleceğe hazırlayan her kulübün kendi stadına, kendi salonuna, altyapı geliştirme tesislerine, profesyonel takım kamp tesislerine ve olimpik branşlar yerleşkesine sahip olması gerekiyor. Bu 5 ana unsurun tümüne sahip bir kulübümüz şu anda yok. Ama bu 5 ana unsurun hiçbirine sahip olmayan kulübümüz maalesef var. Bu da almamız gereken ne kadar çok mesafe olduğu gerçeğini net bir şekilde gösteriyor. Asıl güçlü temel tesisleşmedir. Birazcık sportif başarı baskısından kurtularak sürdürülebilir bir altyapı kurmaktır. Bu olduktan sonra başarı gelir. Stadı olan bir takım da düşer. Ama toparlanması çok daha kolay olur" ifadelerini kullandı.

        5 ANA UNSUR İÇİN HEDEF KOYDUK

        "2018 yılında Danışma Kurulu'muzun da onayladığı çerçevede 2030 yılı hedefli İzmir Master Planı esaslarına göre, her kulübümüz için 5 unsuru da tamamlamak üzere böyle bir hedef koyduk" diyen Erten, "Bu hedefe ulaşmak için işbirliği ve dayanışma içinde çalışıyoruz. Stadyum inşaatlarının tamamlanmasında çok önemli katkılarımız oldu. Alsancak Mustafa Denizli ve Göztepe Stadı tamamlandı. Mükemmel tesisler oldu. İzmir’e çok yakıştı. Karşıyaka Stadı ise en büyük üzüntümüz. Orada imar planı tadilatları, proje geliştirme ve ihale aşamalarına önemli destekler verdik. Sonrasında 5 yıl süren zorlu hukuk süreçlerini neredeyse tek başımıza takip ederek başarı ile sonuçlandırdık. İZVAK yönetimi olarak üstlendiğimiz görevi başarı ile tamamladık. Şu anda sürecin yönetimi Karşıyaka Spor Kulübü'nde. Orada bir çalışma grubu oluşturuldu. Çok yetkin isimler var. Sonuç alacaklarına gönülden inanıyoruz. Bundan sonra da bize düşen bir görev olursa memnuniyetle hazırız" dedi.

        KULÜP-ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİNDE BİR İLK

        Kulüplerin, kentin tanınırlığına, marka değerine ve ekonomisine katkılarının bilimsel yöntemlerle ölçümlenmesi ana fikri üzerinden İzmir Ekonomi Üniversitesi ile iş birliği geliştirdiklerini belirten Ali Erten, Bu üniversitemizle birlikte yürütülen bilimsel çalışmada, kulüplerimizin ve özelinde futbolun kent ekonomisine ve sosyal hayatına etkisi analiz edilecek. Projenin saha çalışmaları, veri toplama ve değerlendirme aşamaları halen devam ediyor. Çalışmanın 2024 yılı sonuna kadar tamamlanarak tüm futbol paydaşları ve kent bileşenleri ile paylaşılması hedefleniyor. Amacımız kulüplerimizin kentimiz için ifade ettikleri anlam hakkında farkındalık yaratmak" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa