Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlıkçılara yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarına ilişkin konuştu.

Memişoğlu, toplumun hiçbir noktasında şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade ederken, tüm vatandaşların sağlıkçılara sahip çıkması gerektiğini belirtti. Memişoğlu, Almanya’da çok sayıda kişiye tarihi geçmiş aşı uygulandığının ortaya çıkmasının ardından zaman zaman İstanbul’da da gündeme gelen tarihi geçmiş aşı iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Read more!
"SAĞLIKTAKİ ŞİDDETİ KABULLENEMİYORUM"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösteren İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: “Bu ülke sağlık hizmetleri, sağlık çalışanları anlamında çok iyi yerlerde ve vatandaşlarımızın bunun bilincinde olduğunu gördüğümüz için de memnunum. Sağlık çalışanlarına bütün vatandaşlarımız sahip çıksın. Biz sağlıkta sıfır toleransı uygulamak ve bunu sahiplenmek zorundayız. Çünkü gerçekten bu ülkedeki bütün insanlar bugün dünyadaki en iyi hizmetlerden faydalanabiliyorlar. Ben kabullenemiyorum sağlıktaki şiddeti, bütün sağlıkçılar insanları tedavi etmek, şifa vermek için çabalıyoruz. Bunu açıklayamıyorum bir hekim olarak, bir yönetici değil hekim olarak çünkü sağlık öyle zor bulunan bir şey ki sağlıkçı da öyle. Bugün hekimlerimizi mutlu etmemiz lazım, bugün bu kadar savaşın göbeğinde olan ki Covid müthiş bir savaştı ve başarılı olan insan gücümüze sağlık ordumuza en küçük bir şiddeti sıfır toleransla karşılamamız gerekiyor. Bunu sadece sağlıkçılar olarak başaramayız. Bunu bütün vatandaşların, bütün kurumların sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ