Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail ordusu: Lübnan'dan İsrail'e bir dizi roket fırlatıldı

        İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine bir dizi roket fırlatıldığı, saldırılarda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi.

        Açıklamada ayrıca Lübnan topraklarındaki birçok bölgeye gece ve sabah saatlerinde saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

        İsrail'in "Kanal 12" televizyonu da ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini bildirdi.

        İsrail ordu radyosu ise son 24 saatte Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine gönderilen ikinci insansız hava aracının imha edildiğini belirtti.

        İsrail'den karşı saldırı

        İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedefler ve altyapının hava araçları, tank ve topçu atışlarıyla vurulduğunu belirtti.

        REKLAM

        İsrail ordusu, Hizbullah ile Lübnan'ın güneyinde yaşanan karşılıklı saldırılar hakkında açıklama yaptı.

        Lübnan'ın güneyindeki Ayta eş-Şaab ve Ramya beldelerinden İsrail'e doğru çok sayıda saldırı gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, İsrail ordusuna ait hava araçları, tank ve topçu birliklerinin Hizbullah'ın bu bölgelerdeki hedeflerini ve altyapısını vurduğu ifade edildi.

        Açıklamada, İsrail'e doğru anti-savar füze ile saldırı hazırlığındaki Hizbullah mensuplarının ordu güçlerince hedef alındığı kaydedildi.

        İsrail ordusu ayrıca, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mensuplarının konuşlandığı bir eve saldırı düzenlendiğini bildirdi.

        Hizbullah'tan 50'den fazla füze saldırısı

        İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığını belirtti.

        İsrail ordusunun X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyinden gerçekleştirilen saldırılara ilişkin bilgi verildi.

        Açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güneyinden İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığı tespit edildi." ifadelerine yer verildi.

        Öte yandan İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine doğru ateş açıldı, saldırıda herhangi bir can kaybı kaydedilmedi.

        Lübnan'a siber saldırı

        Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyinde sivillere ait ev, dükkan ve kurumlarda bulunan güvenlik kameralarına siber saldırı düzenlediğini belirtti.

        Açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan sınırında yer alan askeri noktalarındaki gözetleme kameraları ve iletişim teçhizatlarının 8 Ekim'den bu yana Hizbullah tarafından hedef alındığı ve İsrail'in bu durumu telafi etmek için Lübnan'ın güneyinde sınır bölgesinde yer alan köylerdeki ev, dükkan ve kurumlarda internete bağlı olan güvenlik kameralarına siber saldırı düzenlediği ifade edildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa