Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone kullanıcılarına 'evde kal' uyarısı gitti - Teknoloji Haberleri

        Bu sabah, Vodafone abonesi bazı iPhone kullanıcılarına sesli bir şekilde "Test Alert Notification" başlığıyla 'Evde kal Türkiye' uyarısı gitti.

        Twitter'da kullanıcılar söz konusu alarmın birkaç kez tekrarladığını ifade etti. Tatil günü 9.45-9.46 civarında yollanan bu test amaçlı uyarı tepki topladı.

        Android telefonlara ise herhangi bir uyarı gönderilmedi.

        NASIL KAPATILIR?

        iPhone kullanıcılarının 'Test Alert Notification' almayı kapatma imkanı bulunuyor. Bunun için 'Ayarlar'ı seçerek 'Bildirim' seçeneğine gidip 'Test Alert Notification' sekmesinin kapatılması gerekiyor. Bu seçenek ekranın en altında yer alıyor.

        Apple'ın sitesinde yer alan bilgilere göre iPhone ve Apple Watch'lar acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarıları alabiliyor.

        Felaket durumlarında vatandaşlarına acil durum gönderme uygulamasını devreye almak isteyen İngiliz hükümeti benzer bir test uyarısını mayıs ayında East Suffolk bölgesinde yaşayan vatandaşlarına yolladı. Haziran ayında ise Reading şehrinde bir başka deneme gerçekleştirildi. Bu denemelerden önce vatandaşlar konuyla ilgili bilgilendirildi.

        'TEKNİK EKİPLER TARAFINDAN ARAŞTIRILIYOR'

        Konuyla ilgili Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

        "24 Temmuz 2021 sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında "Evde kal Türkiye" bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir. Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa