Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:14:08 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Otomobil İkinci el araç piyasası daraldı - haberler - Otomobil Haberleri

        İkinciel online otomotiv satışları Mart ayında, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8, Şubat ayına göre de yüzde 3 geriledi.

        Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) INDICATA verilerine dayandırarak hazırladığı ikinciel online pazar raporuna göre, Mart ayında Türkiyeikinciel online otomobil ve hafif ticari araç pazarında toplam 152 bin 544 adet satış gerçekleşti.

        Bunların 122 bin 203'ü binek araç, 30 bin 341'i ise hafif ticari araçlardan oluştu. Satışlar içinde binek araçların payı yüzde 80, hafif ticari araçların payı yüzde 20 olarak belirlendi.

        Satışlarda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 8, geçen aya göre yüzde 3’lük bir düşüş gözlemlendi.

        REKLAM

        İLANA ÇIKAN ARAÇLARIN YÜZDE 93'Ü SATILDI

        Rapora göre, Mart ayında Türkiyeikinciel online pazarında ilana çıkan araç adedi 163 bin 756 olarak gerçekleşti. İlana çıkan araçların yüzde 93’ü satıldı.

        Geçen aya göre ilana çıkan ve satılan araç oranında (ilandan tamamen kalkan araçlar satılmış kabul edildiğinde) yüzde 2’lik, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11’lik bir artış gerçekleşti.

        Segment bazında ele alındığındaikinciel online pazarda Mart ayında yüzde 42 pay ve 51 bin 344 adetle en çok C segmenti araçlar satıldı. Ardından yüzde 23,2 pay, 28 bin 374 adetle B segment ve yüzde 18,3 pay, 22 bin 381 adetle de D segment araçlar sıralandı.

        Geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında C segmentinin payı yüzde 2 azalırken, D segmentinin payı yüzde 3 arttı.

        Lüks sınıfını temsil eden E ve F segmentlerinde ise 10 bin 302 adet araç satılırken, segmentin toplam satışlardaki payı ise 8,4 oldu.

        REKLAM

        FİYATLARA YÜZDE 1.6 ARTIŞ VAR

        Mart ayında fiyat trendi tabloları incelendiğinde, segment bağımsız olarak bakıldığında, 2.el online pazarda araç fiyatlarında mart ayında şubat ayına kıyasla yüzde 1.6 artış gerçekleşti.

        2'inci el online pazarda araç fiyatlarında geçen yılın aralık ayına göre ise ortalama yüzde 12,3 artış kaydedildi.

        ESKİ ARAÇ TALEBİ YÜKSEK

        Satışlar araçların yaşına göre değerlendirildiğinde ise, Mart ayındaikinciel online pazarda 16 yaş araçlar yüzde 12,1'le en yüksek paya sahip oldu. Ardından yüzde 11,4'le 4 yaş ve yüzde 9,5 ile 5 yaş araçlar sıralandı.

        Mart ayındaikinciel online pazarda satılan araçların yüzde 30’unu 3,4 ve 5 yaşındaki araçların, yüzde 32’sini de 10 yaş ve üzeri araçlar oluşturması dikkati çekti.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa