Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 112 çağrı merkezlerine gelen asılsız ihbarlar ile ilgili yaptığı açıklamada "Asılsız ihbarlara karşı ceza uygulamasına da başladık. Valiliklerimiz tarafından 250 lira ceza kesilmektedir ancak mesele ceza tahsil etmek değil hayat kurtarmaktır." dedi.

Read more!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 112 acil çağrı merkezlerine 11 ayda 39 milyon ihbar geldiğini, bu ihbarların yüzde 68'inin gerçek dışı olduğunu belirterek, "Bu bir vebaldir, kul hakkıdır, imdat bekleyen insanların hakkına girmektir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Hizmet İçi Eğitim Semineri'ne katıldı. 112'ye gelen istatistiki bilgileri paylaşan Bakan Soylu, hali hazırda çağrı alıcı ve cevaplama süresinin geçen yıla göre yüzde 16 kısalarak 2.79 saniyeye, çağrı alıcı görüşme süresinin yüzde 1.63 hızlanarak 21 saniyeye, çağrı yönlendirici cevaplama süresinin yüzde 24 hızlanarak 5.38 saniyeye, çağrı yönlendirici görüşme süresinin de 57 saniyeye düştüğünü açıkladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ