Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda Anton Çehov’dan George Orwell’a, Allison Gregory’den Rike Reiniger’a klasik ve çağdaş yazarların eserlerinin ön planda olduğu zengin bir repertuvar tiyatroseverleri bekliyor.

Bu hafta; 1984 (Konuk Oyun), Gidiş Dönüş Moskova (Retro), Kuğunun Şarkısı, Ay, Carmela! Oscar, Ben Medea Değilim, İfigenya, Çingene Boksör, Zehir, Benim Küçük Yıldızım, Herkes Sihirbaz Olacak, Rüya, Fındıkkıran, Bir Gece Masalı, Bekçi ile Postacı adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

Bu Haftanın Programı (29 Kasım-3 Aralık 2023)

1984 (Konuk Oyun)(Nilüfer Kent Tiyatrosu)

Winston, partinin çıkarları ve gücü için çalışan bir parti üyesidir. Kimliğini partinin kimliği altında tanımlayan Winston’ın hayatı, günlük tutmaya başlamasıyla değişir.

Büyük biraderin herkesi izlediği Okyanusya'da, hatırladıklarını, fikirlerini ve gözlemlediklerini not aldığı bu günlük Winston için büyük tehlikedir. Winston'ın; geçmişi, şimdiyi, geleceği sorgulamaya başlaması ve aşık olması onu bu acımasız rejim için tehlikeli hale getirir ve cezası “yokkişileştirme”dir. Aşkı Julia ve koşulsuz inandığı O'Brien onun rejimi yıkma planlarındaki itici gücüdür. Winston ya bir kahraman olacaktır ya da “yokkişi”... George Orwell’ın yazdığı, Murat Daltaban’ın yönettiği oyunda Adem Mülazim, Ayşe Gülerman Kum, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, Mert Tiryaki, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Ağaoğlu, Cihat Temel, Murat Daltaban, Halil Küreş, İbrahim Ersoylu, Mesut Özsoy rol alıyor. Oyun, 29 Kasım-2 Aralık 2023 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

GİDİŞ DÖNÜŞ MOSKOVA (RETRO)

Eşinin ölümünden sonra Moskova’da kızı ve damadının yanında yaşamaya başlayan Nikolai Mihayloviç Çmutin, sakin ve huzurlu bir yaşam sürmek umuduyla köyüne gitmek istemektedir. Babasının köyde tek başına yaşayamayacağını düşünen kızı Ludmilla ve bir türlü anlaşamadığı damadı Leonid ise onu evlendirme planları yapmaktadır. Leonid, Çmutin’in birini eş olarak seçmesini umut ederek üç yalnız kadını eve davet eder. Üç gelin adayının da aynı anda eve gelmesiyle planlar karışacaktır.

Alexander Galin’in yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirdiği, Engin Gürmen’in yönettiği oyunda Aybar Taştekin, Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Esra Ülger, Hikmet Körmükçü, Mahperi Mertoğlu, Zihni Göktay rol alıyor. Oyun, 29 Kasım-2 Aralık 2023 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ