Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayıp küçük Ufuk aranıyor! Aile o detayı söyledi, endişe ikiye katlandı...

        Kırıkhan ilçesinde yaşayan, tarım işçisi Muhammed Tatar, dün ailesiyle birlikte Amanos Dağları'nın eteklerinde yer alan Hassa'nın kırsal Arpalıuşağı Mahallesi yakınlarında oturan ablasını ziyarete geldi. Mehmet Tatar (34), iddiaya göre, saat 15.00 sıralarında, yeğeni konuşma engelli Ufuk ile birlikte eve 100 metre uzaklıkta bulunan dağ eteğindeki kaynaktan su almaya gitti. DHA'nın haberine göre bidona su dolduran Mehmet Tatar, bir süre sonra Ufuk'un olmadığını fark etti. Çevrede aramasına rağmen yeğenini bulamayan Tatar, eve dönüp, durumu ailesine anlattı. Aile fertleri, Ufuk'un kaybolduğunu jandarmaya bildirdi. Ufuk için arama çalışması başlatılırken, ikizi Uğur'un evde kardeşinin bulunmasını ağlayarak, beklediği belirtildi.

        REKLAM

        Bölgeye sevk edilen jandarma, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri, kayıp Ufuk Tatar'ı bulmak için gece boyunca arama çalışması yürüttü. Mahalle sakinlerinin de katıldığı arama çalışmalarında drone kullanılarak, bölge havadan tarandı. Bugün sabah saatlerinde de sürdürülen çalışmalarda Ufuk, traktörlerle çıkılan dağlık alanda arandı.

        Baba Muhammet Tatar, oğlu Ufuk'un çok az duyduğunu ve konuşma engeli olduğunu belirterek, sağlıklı olarak bir an önce bulunmasını istediğini söyledi.

        İKİZİ ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILIYOR

        Ufuk'un son görüldüğü yer ve çevresinde komando, jandarma özel harekat ve AFAD ekiplerinin arama çalışmaları sürerken, Ufuk'un ikizi Uğur da bölgeye getirildi.

        Jandarma ekipleri, arama faaliyetlerinde yer alan iz takip köpeğinin hassasiyetinin artması amacıyla Ufuk'a benzerliği nedeniyle Uğur'dan yararlanıyor.

        Uğur Tatar'ın iz takip köpeği "Eyvah" ile vakit geçirmesine imkan sağlayan ekipler, bu sayede aranan çocuğun davranış ve yürüyüş şekilleri hakkında da bilgi ediniyor.

        Ekiplerin bölgedeki arama çalışmaları devam ediyor.

        LEYLA'DAN 17 GÜNDÜR HİÇBİR İZ YOK

        Ramazan Bayramı'nın ilk günü bayramlaşmak için gittiği Bezirhane Köyü'nde kaybolan Leyla Aydemir için arama çalışmaları sürüyor. Çalışmalara Batman'dan gönüllü katılan 5 kişilik avcı ekibi, ilk olarak dere yataklarını aradı. Bir ize rastlanmayınca çalışmalar köy içinde yoğunlaştırıldı. Tarım arazilerinde inceleme yapan profesyonel avcılar, dürbünlerle kargaların izini takip ediyor.

        Ağrı'da kaybolan 4 yaşındaki Leyla'dan 17 gündür hiçbir iz yok

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa