Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erbakan, dualarla anıldı

        Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan vefatının 3. yılında Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği bir programla anıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anma programına katılanlar arasında AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen ve çok sayıda partili de vardı.

        Kur'an tilaveti ve dualarla başlayan programda yaptığı konuşmada Hilmi Türkmen, Erbakan ile birlikte çalışmanın kendisine çok şey kattığını ifade ederek Erbakan'ın esprili kişiliğine değindi. "Üsküdar Belediyesi'nin merhum Necmettin Erbakan hocamızı anmak adına vefatının 3. yılında düzenlediği bu programda bulunmaktan onur duyuyorum" diyen Türkmen "Büyük dava adamı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 3. yılında şükran ve minnetle anıyoruz. Allah kendisine rahmet eylesin. Erbakan Hocamız sadece siyasetiyle değil her yönüyle gönlümüzde yer edinmiştir. Mekanı cennet olsun" dedi.

        "ERBAKAN HOCAMIZ SON NEFESİNE KADAR MÜLÜMANLARIN REFAHI İÇİN MÜCADELE ETTİ"

        Konuşmasında Erbakan Hoca'nın zekasıyla, inancıyla, düşüncesiyle, yaşayışıyla, mücadelesiyle, önderliğiyle her zaman mümtaz bir şahsiyet ve örnek bir insan olduğuna değinen Türkmen, "Erbakan Hoca bir dava adamı olarak, yarım asra yakın bir süre olağanüstü gelişmelerle, iniş ve çıkışlarla, değişim ve dönüşümlerle geçen, toplumsal hafızamızda ve tarihimizde silinmez izler bırakan bir mücadelenin öncüsü haline gelmiştir. Erbakan hocamız Müslümanların refahını ve insanlığın kurtuluşunu sağlamak için son nefesine kadar mücadele etmiştir.

        Bugün hocamız hayatta olsaydı en çok sevineceği durum, artık sadece üniversitelerde değil, kamuda da başörtü yasağının kalkmış olması olurdu sanırım. Hocamızın en mutlu olacağı icraatlardan biri bu olacaktı diye düşünüyorum" diye konuştu. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a Allah'tan rahmet dileyen Türkmen, organizasyonu yapan Üsküdar Belediyesi'ne de teşekkür etti.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa