Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'dan MİT görevlileri hakkında ilk 'soruşturma' izni

        NEŞET KARADAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile 2’si emekli 4 üst düzeyMİT görevlisinin KCK soruşturmasında şüpheli olarak ifadeye çağrılması sonucu ortaya çıkan krizin aşılması amacıyla MİT Yasası’nda yapılan değişiklik kapsamında ilk izin Adana’ya çıktı.

        Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye sığınan Özgür Suriye Ordusu kurucusu Albay Hüseyin Mustafa Harmuş’un 100 bin dolar karşılığında Suriye’ye teslimedildiğine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski MİT mensubu Ö.S. hakkında soruşturma izni verdi.

        11 MİT’Çİ İÇİN İZİN İSTENDİ

        Savcılık, MİT Yasası değişikliği öncesi 10 Şubat’ta, “siyasi casusluk ve kişiyi hürriyetinden alıkoymak” suçlarından tutuklanan Ö.S. ile irtibatlı oldukları iddiasıyla Hatay ve Adana’da görevli 11 MİT mensubu için de Başbakanlık’a izin başvurusu yaptı. Albay Harmuş, Suriye’de emrindeki 120 askerin öldürülmesinin ardından Türkiye’ye sığınıp Hatay Altınözü’ndekimülteci kampında kalırken geçen yıl ağustos ayında ortadan kaybolmuştu. Harmuş’un eşi Gufran Hicazi’nin “29 Ağustos’ta kocamı bir Türk, Suriye’ye teslimetti” iddiası ile kaymakamlığa yaptığı başvuru üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Hatay’daki MOBESE kameraları görüntüleri incelenmişti. Soruşturmada kısa süre önceMİT’ten ihraç edilen Ö.S. ile Hatay’da ihracatçı ve oto galerisi işletmecisi 4 kişi gözaltına alınmıştı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa