Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadıköy'de kar topu oynarken, kar topunun bir dükkanın camına isabet etmesi sonucu işletme sahibi tarafından bıçakla öldürülen Nuh Köklü anıldı

        Nuh Köklü'nün öldürüldüğü yeri bantla kapatan ve buraya gazetecinin resimlerini koyan arkadaşları, ellerindeki karanfilleri de olay yerine bıraktı.

        Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da cinayetin işlendiği caddeye gelerek mahalle sakinleriyle bir süre sohbet etti.

        Nuhoğlu, "Bu olay, toplumda bu şiddetin, bu gerginliğin artması ve kadın cinayetleri, anlaşılır gibi değil. Gençlerin kendi aralarında kar topu oynaması sonucunda, bir insanımız daha hayatını kaybetti. Siyasetin bu gerginliğe yansıması ne kadar var bilmiyorum ama, bu gerginliğin bu toplumdan kalkması gerekiyor" dedi.

        Başkan Nuhoğlu, Kadıköy'ün ilçe olarak çok sakin olduğunu ve özellikle olayın yaşandığı Rasimpaşa Mahallesi'nin de sakin bir yer olarak bilindiğini vurgulayarak, bu sakinliğin geri gelmesini diledi.

        Mahalle esnafı ve öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün arkadaşları ile görüşen Nuhoğlu, daha sonra oradan ayrıldı. (DHA)

        Köklü'nün cenazesi olayın meydana geldiği yere getirildi. Yürüyüşte Köklü'nün eski eşi Sibel Topaktaş da yer aldı. Köklü'nün cenazesi yapılan tören ve konuşmaların ardından Ankara'ya kartopları eşliğinde uğurlandı.

        Sinan BİLGENOĞLU / İSTANBUL

        Kadıköy'de, arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü için öldüğü yer olan Karakolhane Caddesi'nde yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi. Köklü'nün cenazesi olayın meydana geldiği yere getirilirken, yürüyüşte Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve Köklü'nün eski eşi Sibel Topaktaş da yer aldı.

        Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürüldüğü yere mumlar yakarak karanfiller bırakıldı. Törende sendika temsilcileri ve Köklü'nün arkadaşları konuşmalar yaptı. Cinayetin sıradan bir cinayet olmadığı bir nefret cinayeti olduğu vurgulanarak sorumlulardan hesap sorulması istendi. Konuşmaların ardından hep bir ağızdan "Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor" şarkısı söylendi. Cenaze aracı tören yerinden ayrılırken Nuh Köklü arkadaşlarından bazıları araca kartopu attı. Köklü'nün cenazesi törenin ardından Ankara'ya gönderildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa