Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, "Gücünü Türk milletinin engin sevgi ve güveninden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve azimle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'ilelebet payidar kalacaktır' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, Yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir" dedi.Törende Gazi Jandarma Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu söz aldı. Gazi Uluçlu 'Günlerce açılmayan yollara, yakılan okullara ses çıkarmayan yöneticileri de gördük, duyduk ve ıstırabını çektik' dedi.

Genelkurmay Başkanlığınca bu yıl ilk defa gaziler için Genelkurmay Karargahında tören düzenlendi.

Atatürk Kültür Sitesinde, Mustafa Kemal Atatürk'e "gazi" unvanının verilmesi ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene yurdun çeşitli yerlerinden gelen 22 gazi ve aileleri katıldı. Askerlerin yanı sıra polis, köy korucusu ve hemşire gazilerin de yer aldığı etkinlikte tüm gazileri temsilen gelenlerden en yaşlısı 83, en genci 28 yaşında oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu tarafından gazilik unvanının ve gaziliğin Türk tarihindeki yeri ve önemi konulu konferans verildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ