Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Meclis Fuaye Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak "Sabır gerekir, her şeyi bir anda söylersek olmaz" dedi.

KÖŞK'TE KRİTİK ZİRVE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi yarın akşam saat 18:30'da Köşk'te yapılacak.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir soru üzerine yarın AK Parti Büyük Kongre delegeleriyle istişare toplantısı olduğunu anımsatarak, daha sonra da Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle çalışacağını ve ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelerek, konuyu değerlendireceğini söyledi. Erdoğan, "Ülkemizi herhangi bir sıkıntıya sokmayacak nihai kararımızı veririz, adımı atarız" dedi.Bir gazetecinin "sizin kişisel olarak gönlünüzden geçiyor mu?" sorusuna da Başbakan Erdoğan, "Senin gönlünden ne geçiyor, bir vatandaş olarak" dedi.

Erdoğan, "Ben şimdi istişarelerimi yapıyorum, hepsi bunların istişareye dayalı olacak. Bundan önceki de istişareler neticesinde oldu. Türkiye genelinde geniş kapsamlı kamuoyu araştırmaları yaptık, onun neticesinde kararımızı verdik. Bugün de yine en geniş anlamda istişarelerimizi yapacağız, ondan sonra da nihai kararı verelim ki ülkemizde herhangi bir kaosa fırsat vermeden en güzel şekilde, en ideal şekilde seçimimizi gerçekleştirelim" diye konuştu.

TWITTER HEYETİNE MESAJ

Başbakan Erdoğan, Twitter heyetinin ziyareti ve Twitter'ın buzladığı hesaplara değişik yollarla erişime ilişkinsorular üzerine "Ben düşüncemi söyledim, verdikleri sözleri yerine getirdiler, getirdiler. Getirmedikleri takdirde aynı yerdeyiz biz, gereğini yaparız. Yapabildiğimiz kadarıyla. Bazıları diyor ki 'kapatsanız da girebiliyorlar' falan ama herşeyden önce bir vergi kaçakçısı şirket Türkiye'de faaliyet gösteremez, ofisi yok, faaliyet gösteremez, gereği neyse o yapılır. Olay artık tek yönlü değil, birçok yönlü"ifadelerini kullandı.

Read more!

Bugün yayımladığı 1915 olaylarına ilişkin mesajının geniş yankı uyandırdığının belirtilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ABD'nin yapacağı açıklamaya bakacaklarını ama farklı birşey beklemediğini, temennisinin aynı istikamette olduğunu söyledi.

ABD'nin yapacağı açıklamanın normalleşme sürecini hızlandırmasını dileyen Erdoğan, Almanya mahkemesinin verdiği bir karar olduğunu hatırlatarak, "Her alanda işi normalleşmeye götürelim diyoruz" dedi.

Ortadoğu'daki Hamas-Fetih buluşması ve İsrail ile Türkiye arasındaki görüşmelerde temennisinin 2014-2015 yılında önemli adımların atılması yönünde olduğunu belirten Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun büyük gayret içinde çalıştığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine de Dağlık Karabağ meselesinin öncelikli konuları arasında yer aldığını vurgulayarak, "Dağlık Karabağ meselesi çözülmeden bizim iktidarımızda, o konuda 'evet' diyemeyiz. Orada ciddi bir haksızlık var, Karabağ meselesi çözülmesi lazım" ifadelerini kullandı.

El Fetih ve Hamas arasındaki görüşmelerde anlaşmaya varıldığını ifade eden Erdoğan, "Anlaştılar, bu akşam bir telefon görüşmesi yapacağız, detayları hakkında kendilerinden bilgi alacağım. Aradılar, buraya geldiğim için görüşemedim, akşam görüşeceğiz" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ