Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

GAZETE HABERTÜRK

Aralarında Google, Facebook, Instagram, Youtube ve WhatsApp gibi markaların yer aldığı tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya ve dijital platformlar, .istanbul ve .ist alan adı uzantılarını aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından tüm dünyaya duyurulan .istanbul ve .ist alan adı uzantıları, dijital platformda faaliyet gösteren dünyaca ünlü markalara tıpkı ‘.com’ uzantısı gibi alan adlarını ‘.istanbul’ veya ‘.ist’ uzantısı ile kullanma imkânı verecek.

İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan, global markalar için açıkladıkları dönemi çok yoğun geçirdiklerini söyledi. Günde 300’e yakın başvuru aldıklarını belirten Kaplan, “İnanıyoruz ki işletmelerden organizasyonlara ve bireylere .istanbul ve .ist alan adı sahibi her kurum, İstanbul’un sağladığı prestij, güvenilirlik ve değerden potansiyel olarak faydalanacak, İstanbul’un güçlü marka değerini dijital adreslerine taşıyacak ve .istanbul ve .ist, dünya çapında çevrimiçi kimlikleri İstanbul markası ile güçlendirecek.

Yıl sonuna kadar 100 bin kullanıcı hedefliyoruz” diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ