Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Erdoğan CANKUŞ / FETHİYE

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden hac ibadeti için 21 Ağustos'ta Suudi Arabistan'a giden 4 çocuk babası 72 yaşındaki Turgut Kuru, Mina'da meydana gelen izdihamın ardından kayboldu.

28 Eylül'de hacdan dönen kafilede yer almayan Kuru'nun kutsal topraklardan getirilen eşyaları Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve 1. kafile başkanı olan İbrahim Yavuz, oda arkadaşı Beşir Tahancı tarafından Turgut Kuru'nun odasındaki valiz içerisinde ailesine teslim edildi.

Aile, eşyaların teslimi sırasında gözyaşlarını tutamadı. Oda arkadaşı Beşir Tahancı, "Arafata ikimiz beraber geldik. Şeytan taşlamaya doğru giderken tünellerin girişinde çok yorgun olduğunu söyledi. Orda kalınca bir daha haber alamadık. Kaldığı yer izdihamın yaşandığı yerdi. Ancak izdiham Kuru orda kaldıktan 4-5 saat sonra oldu" dedi. Turgut Kuru'nun oğlu Adil Kuru ise, "İyi bir haber bekliyoruz. Artık her şeye hazırlıklıyız. Yüzde 20 bir ümidimiz kaldı. Yüzde 80 öldüğünü sanıyorum. Bir yoğun bakım ünitesine bağlı yatıyor da olabilir" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ