Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

Nakşibendi şeyhi Abdurrahman Işık’ın türbesinde her yıl 20 Mayıs’ta yapılan anma etkinliğine katılanlar Aktepe Köyü’ne akın etti.

Büyük bölümünü kadınların oluşturduğu vatandaşlar, hastalıklarına derman olacağı iddiasıyla türbedeki yeşil örtüleri öpüp vücutlarına sürdü. Kimi kadınlar ise türbe penceresine asılı anahtara el sürüp kısmetlerinin açılmasını diledi.

Binlerce kişi şeyhin ayak izini bulmak için höyüğe tırmandı, yeşil otlardan topladı, şeyhin ayağını bastığı yerlere sürdü. Şeyh Abdurrahman’ın torunu olan Aktepe Köyü Dernek Başkanı Avukat Mehmet Işık, dedesinin 120 yıl önce astronomi, ilim ve Kürt divan eserleri üzerinde yazılı çalışmaları bulunduğunu söyledi.

Dedesinin ilim alanında yaptığı çalışmaların yeterince bilinmediğini, bu hurafelerden kemiklerinin sızladığını ifade eden Işık, “Dedem rahmetli olmadan önce ‘Beni 20 Mayıs’ta yalnız bırakmayın’ demiş. Bunun üzerine müritleri her yıl kendiliğinden türbesine akın ediyor. Tüm önlemlere rağmen yıllardır hurafelerin önüne geçemiyoruz” diyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ