Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İddianamede vincin ait olduğu şirketin yetkilisi 28 yaşındaki Hamza A. ve operatörü 43 yaşındaki Bülent Ç. hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bursa'da geçen 2 Şubat pazar sabahı etkili olan lodos fırtınası, Merkez Osmangazi İlçesi Acemler Mevkii'nde yapımı devam eden Bursaspor'un Timsah Arena Stadı'nda kullanılan dev vincin, 2 şubat günü saat 06.00 sıralarında fırtınada ana cadde üzerine devrildi. O sırada İnegöl'den aldığı yolcusunu 16 T 5541 plakalı taksisi ile Bursa'ya getiren Fatih Demirkıran, devrilen dev vincin aracına çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Taksi yolcusu Kübra A. ise ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

FIRTINANIN BİLİNMESİNE RAĞMEN ÖNLEM ALMAMIŞLAR

Bursa Cumhuriyet Savcılığı olay sonrası başlattığı soruşturmasını tamamladı. Soruşturma kapsamında, fırtınanın yaşanacağının önceden bildirilmesine rağmen gerekli önlemleri almadığı için asli kusurlu olarak gösterilen Vinç Firması Yetkilisi Hamza A. ile Vinç Operatörü Bülent Ç. hakkında, 'Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak' suçundan Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Haklarında 2- 15 yıl arısında hapis cezası istenen tutuksuz sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ