Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Tarihler 4 Şubat 1929'u gösterdiğinde "Türkiye’nin en güzel kadını acaba kimdir?" sorusu ile gündeme getirilen güzellik yarışması Türk milletinin güzelliğini dünyaya gösterme amacıyla 1929 yılında ilk kez düzenlendi. Sayısı, yarışmacılardan fazla olan jüride dönemin ünlü edebiyatçı ve sanatçıları bir araya geldi. Aralarında Abdülhak Hamit Tarhan, Hâlit Ziya Uşaklıgil, Peyami Safa, Cenap Şahabettin, Hüseyin Rahmi Gürpınar, İbrahim Çallı, Vasfi Rıza Zobu, Zekeriya ve Sabiha Sertel gibi isimlerin olduğu 60 kişilik büyük jüri, Feriha Tevfik’i Türkiye güzeli seçti.

1932’de ise Keriman Halis yarışmaya katıldı. Halis, Belçika’da düzenlenen yarışmada hem Türkiye hem de dünya güzeli seçilmesiyle de Türk kadınının batılı kadınlarla yarışabileceğini kanıtladı. Mustafa Kemal Atatürk, Keriman Halis’e kraliçe anlamına gelen ‘Ece’ ismini verdi. Halis, Türkiye ve dünya güzeli seçildikten sonra, tüm Türk kızlarına örnek olmak için, o devrin lise mezunu olduğu hâlde “Akşam Kız Sanat Mektebi”ne devam etti. Halis, giyimiyle olduğu kadar davranışlarıyla da Türk kadınına örnek oldu ve Türk modasının gelişmesine katkı sağladı.

2019 yılı Turkey birincisi ise geçtiğimiz günlerde açıklandı. Yüzlerce aday arasından 20 finalistin sona geldiği yarışmada birinciliğe Simay Rasimoğlu layık görüldü. 22 yaşındaki Rasimoğlu yarışmada birinci olarak ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. 1.88 boyundaki Rasimoğlu, Uludağ Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü’nden mezun. İstanbul’da yaşayan Miss Turkey birincisi, özel bir şirkette iç mimar olarak çalışıyor. Simay Rasimoğlu şimdilerde mimarlıkta kentini geliştirmeyi ve ikinci bir üniversite daha okumayı amaçlıyor. Peki hazır Miss Turkey finali gerçekleşmişken yakın zamandaki güzellik kraliçelerini hatırlamaya ne dersiniz?

Miss Turkey’de tacı takan güzellerin kimileri yarışmadan sonra şöhret oldu, kimileri de unutulup gitti. Güzellik kraliçelerinin bazıları birinci olduktan sonra modelliğe devam ederken, bazıları da şarkıcı veya oyuncu oldu.

2019 GÜZELİ BOY ORTALAMASINI YÜKSELTTİ!

Geçmişten bugüne doğru Miss Turkey birincilerinin boyları hemen göze çarpıyor. Son 20 yılda birinci seçilen kraliçelerin boy ortalamaları 1.79. 2017 güzeli Aslı Sümen 1.72'lik boy ile ortalamanın gerisindeyken; 2019 güzeli Simay Rasimoğlu 1.88 boy ile çıtayı yükseltiyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ