Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın rakibi PSV'yi tanıyalım - Futbol Haberleri
        • 1

          Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2021-22 sezonu 2. ön eleme turunda, Hollanda ekibi PSV ile eşleşti. Gelin PSV'yi yakından tanıyalım...

        • 2

          Eindhoven kentinde 1913'te kurulan PSV, 108 yıllık geçmişinde Avrupa'da 1'er kez Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Kupası şampiyonlukları yaşadı.

          Teknik direktörlüğünü bir dönem adı Fenerbahçe'yle de anılan Roger Schmidt yapıyor.

        • 3

          Hollanda 1. Futbol Ligi'nde (Eredivisie) 24 kez şampiyonluk ipini göğüsleyen kırmızı-beyazlı takım, 9 kez Hollanda Kupası, 11 kez de Hollanda Süper Kupası'nı müzesine götürdü.

        • 4

          Avrupa'nın önde gelen kulüplerinden PSV, Eredivisie'de 26 kez şampiyon olan Ajax'ın ardından 24 şampiyonlukla en başarılı 2. takım konumunda. PSV'yi 15 şampiyonlukla Feyenoord izledi.

        • 5

          Eredivisie'de son şampiyonluğunu 2017-2018 sezonunda yaşayan PSV, son 3 sezonda 2 kez ikinci, 1 kez de dördüncü oldu.

        • 6

          GEÇEN SEZON NE YAPTILAR?

          Geçen sezon Eredivisie'de 34 maçta 21 galibiyet alan PSV, şampiyon Ajax'ın 16 puan gerisinde ikinci oldu. Hollanda Kupası'nda çeyrek finalde yine Ajax'a elenen PSV, UEFA Avrupa Ligi'nde ise grubunu lider tamamladı.

        • 7

          AVRUPA PERFORMANSI

          Granada, Omonia ve PAOK'la aynı grupta yer alan PSV sadece Granada ve PAOK maçlarında puan kaybetti. 6 maçta aldığı 4 galibiyetle bir üst tura lider çıktı.

          Son 32 turunda Olympiakos'la eşleşen PSV, ilk maçta rakibine 4-2 yenilirken ikinci maçta aldığı 2-1'lik galibiyet tur için yeterli olmadı.

        • 8

          KADROSU

          PSV'nin kadrosunda birçok dikkat çeken genç yetenek bulunuyor. Denzel Dumfries, Jordan Teze, Mohammed Ihattaren, Cody Gakpo ve Donyell Malen, Avrupa'nın dev kulüplerinin radarında bulunuyor. Özellikle Dumfries ve Malen'in bu yaz transfer yapması bekleniyor.

        • 9

          Dumfries, Gakpo ve Malen aynı zamanda Hollanda'nın EURO 2020 kadrosunda bulunuyor. Jordan Teze ise EURO U21'de yarı final oynayan Hollanda U21 Milli Takımı kadrosunda bulunuyordu.

        • 10

          PSV'nin kadrosunda genç oyuncularının yanında uluslararası arenada da tecrübeli futbolcular yer alıyor. Çok etkili ortalar kesebilen 27 yaşındaki Phillip Max, yaklaşık 340 resmi maçta 255 golü bulunan Eran Zahavi, Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Almanya Milli Takımıyla birçok başarıya imza atan Mario Götze, PSV'nin kadrosunda bulunuyor.

        • 11

          MALEN 26 GOL ATTI

          Geçen sezon PSV formasıyla Eredivisie'de 32, UEFA Avrupa Ligi'nde de 10 maça çıkan 22 yaşındaki santrfor, bu 2 kulvarda 26 kez fileleri havalandırdı. Malen, Eredivisie'de 19, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 7 kez gol sevinci yaşadı.

        • 12

          NASIL OYNUYORLAR?

          Daha önce RB Salzburg ve Bayer Leverkusen'i çalıştıran ve dikkat çekici bir futbol oynatan Roger Schmidt, taktik anlayışına bağlılığıyla biliniyor. Genellikle 4-4-2 ve 4-3-1-2 dizilimini tercih eden Schmidt, yüksek tempoya dayanan bir hücum anlayışını benimsiyor.

        • 13

          En öndeki futbolcudan kenarlar ve geriden gelen oyunculara alan açmasını beklerken bek oyuncuların ise sürekli olarak hücuma katılarak oyunu genişletmelerini istiyor.

        • 14

          Diğer yandan Red Bull kulüplerinin felsefesinden etkilenen Schmidt, pas mesafesini kısa tutmayı ve oyuncularının topun rakip kaleye en basit şekilde ulaşması için gerekli olan üçgenleri bulacak kadar yakın oynamalarını istiyor.

        • 15

          Topun kaybedildiği anda hücum oyuncuları dahil topa en yakın oyuncuların baskı yapmasını isteyen Schmidt'in takımları maçların büyük bölümünde tam saha pres yaparak oynuyor.

        • 16

          SANGARE VE ROSARIO'YLA BAŞLAYINCA ELEŞTİRİLDİLER

          Genellikle 4-4-2 formasyonuyla sahada olan PSV geçen sezon eleştirilere de konu oldu. Orta saha merkezindeki Sangare ve Rosario, toplu çıkışlarda aksayınca Schmidt, topu daha iyi yönlendirebilen stoper Boscagli'yi orta sahada kullanmaya başladı.

        • 17

          STOPERE RAMALHO, BEKE MWENE'Yİ TRANSFER ETTİLER

          PSV yeni sezon hazırlıklarına da erken başladı. 26 Mayıs'ta Andre Ramalho, 1 Haziran'da ise Philiip Mwene transferlerini açıkaldılar.

        • 18

          Schmidt ile RB Salzburg'da çalışan Ramalho stoper, 27 yaşındaki Phillipp Mwene ise sol bekte görev yapıyor.

        • 19

          1987-88'DE AVRUPA'DA ŞAMPİYON OLDU

          PSV, tarihindeki en önemli başarıyı 1987-1988 sezonunda UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanarak elde etti.

        • 20

          Söz konusu sezonda 1. turda Galatasaray'ı eleyen Hollanda ekibi, finalde Portekiz'in Benfica takımını penaltılarla geçerek kupaya uzandı. Zafere giderken Şampiyon Kulüpler Kupası'nda sadece 1 kez mağlup olan PSV, onu da İstanbul'da Galatasaray'a karşı 2-0'lık skorla yaşadı.

        • 21

          6 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER, 4'ÜNÜ PSV KAZANDI

          PSV, Avrupa maçlarında Galatasaray ile 4. kez eşleşti. İki takım arasında daha önce oynanan 6 maçta Galatasaray 2 kez kazanırken, 4 müsabakayı PSV önde bitirdi.

        • 22

          Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 6 gol atarken, Hollanda temsilcisi 10 kez fileleri havalandırdı. Galatasaray, PSV ile deplasmanda yaptığı 3 maçta rakibine üstünlük kuramazken, sahasındaki 3 maçın 2'sini kazanıp 1'ini kaybetti.

        • 23
          Sezon Organizasyon Skor (GS-PSV)
          1987-1988 Şampiyon Kulüpler Kupası 0 - 3
          1987-1988 Şampiyon Kulüpler Kupası 2 - 0
          2001-2002 Şampiyonlar Ligi 1 - 3
          2001-2002 Şampiyonlar Ligi 2 - 0
          2006-2007 Şampiyonlar Ligi 1 - 2
          2006-2007 Şampiyonlar Ligi 0 - 2
        • 24

          MAÇLAR NE ZAMAN?

          Sarı-kırmızılı ekip, "Lig Yolu" kategorisinden katıldığı kuranın bu turunda, Hollanda'nın PSV Eindhoven ekibiyle karşılaşacak. Galatasaray, ilk maçına 20 veya 21 Temmuz'da deplasmanda, rövanşına ise 27 veya 28 Temmuz'da Türk Telekom Stadı'nda çıkacak.

        • 25

          GALATASARAY TURU GEÇERSE NE OLACAK?

          Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmesi için 2. ve 3. ön elemenin yanı sıra play-off turunu geçmesi gerekecek. Sarı-kırmızılılar, PSV Eindhoven'ı geçmesi halinde Avrupa arenasındaki turnuvalardan birine grup aşamasından katılmayı garantileyecek.

          Sarı-kırmızılılar, Hollanda temsilcisi karşısında 2. ön eleme turunu geçememesi halinde bu kez Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan yoluna devam edecek.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa