Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Fatih Terim'den Belhanda'ya: "Anlatsın bakalım, biz de bir şeyler söyleyelim" - Trabzonspor Haberleri

        Galatasaray, 3'te 3 yaparak geldiği Trabzon'da yıkıldı! Trabzonspor, fırtına gibi başladığı maçta ilk 45 dakikada 3, ikinci yarıda ise tek gol buldu ve maçı 4-0 gibi farklı bir skorla kazandı. Galatasaray'da Younes Belhanda, 30. dakikada Yusuf Yazıcı'ya yaptığı sert hareket sonrasında direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü maç sonrasında açıklamalar yaptı.

        Terim'in maç sonu açıklamaları şu şekilde:

        "Savunabileceğim bir yenilgi almadık. Trabzonspor bizden iyi oynadı, onları tebrik ediyorum. Bir sezonda yapmayacağımız pozisyon hatalarını bu maçta yaptık."

        "Belhanda'nın her maç çok tembih etmemize rağmen bireysel oyunun yanına bir de sorumsuz bir kırmızı kart eklenmesi bizi daha da zor duruma düşürdü. Galatasaray takımı 2-0'ın altından da kalkabilir ama 10 kişi kaldıktan sonrası çok zor tabii."

        REKLAM

        "Belhanda anlatsın bakalım şimdi bize, o bir şeyler söylesin biz de ona göre cevap verelim."

        BASIN TOPLANTISI

        Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşma sonrasında yaşananlara ilişkin bir soru üzerine, "Maçın ardından Hasan hocayla ilgili gerginlik oldu. Teskin etmeye çalışıyoruz ama açıkçası emniyet güçlerinin yanında bu küfürlerin yapıldığı ortamda müdahale etmeleri gerektiğini söyledim. Hoş bir şey değil tabii. Zaten tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Bir şey yok. Onun için koridorda herkesi teskin ettik. Allah'tan biz oradaydık. Bu takımın başında olan biri olarak yanlışı kim olursa olsun söyleyeceğiz. Kendilerine de söyledik, 'Dibinizde 1,5 saat küfür ediliyor ve hiçbiriniz müdahale etmiyor, o zaman niye buradasınız?' dedik." diye konuştu.

        "Trabzonspor'u tebrik etmemiz gerekiyor." diyen Terim, şöyle devam etti:

        "Biz bir yerde takılacaktık ama bugün öyle takılma beklemedim. Savunacağım, herhangi bir şey söyleyeceğim bir mağlubiyet değil. Çok net olarak bizden iyi oynadılar, hak ettiler. Helali hoş olsun. Biz de o derece kötü başladık. Belki de bir sezonda yapmayacağımız hataları 90 dakika içine sığdırdık. Her maç öncesi tembih etmemize rağmen özellikle kendisini tanıdığımız için Belhanda'ya sorumsuz davranışını soracağız. Açıkçası savunabileceğim bir mağlubiyet değil. Erken gol yedik, hiç gereği yokken yanlış top, sonra hatalar zinciri. Sonra 10 kişi kalıyorsun. Bu havada, bu sahada 10 kişi Trabzonspor karşısında oynamak hiç kolay değil. Şu veya bu kötü demek yanlış. Hep beraber kötüydük. Onun için tebrik ediyoruz. Muhakkak bunların altından kalkarız onda bir sıkıntı yok. Ama hiç hoşuma gitmeyen beklemediğim bir mağlubiyet oldu. Trabzonspor'a karşı kaybedebilirsiniz ama böyle değil. O yüzden tebrik ediyorum."

        REKLAM

        Terim, forvet transferi yapılmamasına ilişkin sorulan bir soruya ilişkin ise "Şu anda konuşulacak konu o değil. Transfer kapanmış, olmamış. Galatasaray takımı eğer sahaya 11 kişi çıkıyorsa eksik değildir. Muhakkak ki en iyisini yapmayı istedik. Ama şu an hele hele bu maçtan sonraki konu hiç bu değil." açıklamasını yaptı.

        "BUGÜNE DENK GELDİ"

        Terim, bir basın mensubunun 'Ndiaye ile keşke başlasaydım dediğiniz oldu mu?' şeklindeki sorusuna yönelik ise şu ifadeleri kullandı:

        "Ndiaye'yi zaten oynatmak için aldık ama hem geçen haftaki istikrarı korumak adına, hem de fizik yapısını milli takım arasında daha da üst düzeye getireceğimizi düşündüğümüz için zaten her halükarda maçın bir bölümünde alacaktık ama bugünkü olay Ndiaye veya bir başkasıyla ilgili değil. Ama bazı oyuncularımızın maalesef hep yaptığı tekrarları bir daha yaşıyoruz. Bunlara bu boşlukta gerekli önlemleri, tedbirleri alacağız, çalışacağız. Açıkçası bir yerde takılacaktık, bugüne denk gelmiş. Olmasıydı iyiydi ama buralardan da yaptığımız hataları bir daha yapmamak adına yarın Avrupa'ya çıkıp orada hata tekrarını yapmamak için çalışacağız. Buralardan dersler çıkaracağız.

        REKLAM

        'Ndiaye oynasaydı' hiç demedim, çünkü geçen haftanın iyi bir 11'i vardı. O şansı onları verdim. Bundan sonra içerideki iş tatlı rekabete girecek, bunu istiyorum. Seviyeli bir rekabet olmasını da istiyorum. İyi bir skor ve oyunla kazanmışlardı, buyurun dedik. Rodrigues de hazır değil. Oyuncu meselesi olsa 'yanlış tercih kullandım' derdim. Bugün mesele oyuncu meselesi değil. Birden bire kısa top, 3 kişinin sanki defans yapmamış gibi serbest bırakması, fazla hata yaptığımız için hangisi nedir iyi bir analizden sonra söyleyebilirim. Oyunu kenardan izleyen biri olarak hatalar zinciri çok fazlaydı diyebilirim."

        "TRANSFER SÜRESİ DOĞRU"

        Terim, transfer takvimiyle ilgili bir soruya, zamanlamanın doğru olduğunu belirterek, "Transfer zamanlaması doğru. Ben süreyi doğru buluyorum. Yaparsınız, yapmazsınız ama keşke bana kalsa her zaman yapılsa. Teknik adamlara sorun böyle diyeceklerdir. Hele bu akşamdan sonra sorarsanız..." değerlendirmesinde bulundu.

        "GALATASARAY OLARAK SÖYLEMİMİZLE EYLEMİMİZ ÖRTÜŞTÜ"

        "Büyük kulüpler kendi aralarında da transfer yapabilmeli." söyleminin yeni anlaşılması şeklinde bir yorum üzerine Terim, "Ben birkaç yıl sonra anlaşılacağımı düşünüyordum. Biz dediğimiz yaptık. En azından Galatasaray olarak söylemimizle eylemimiz örtüştü. Ben çok derin bir şey söyledim. Bu konuda ısrarcıyım, doğru olduğuna inanıyorum. Biz oynatmayı düşünmediğimiz bir oyuncunun gitmesine rıza gösteriyoruz, seçeceği kulübe de hiçbir zaman karışmıyoruz. O konuda fikrim devam ediyor." şeklinde konuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa