Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Ezel ismi de hem kız hem erkek çocuklarında kullanılan unisex bir isimdir. Kulağa hoş gelmesi, kolay telaffuz edilmesi ve güzel anlamlara sahip olması nedeniyle anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Ezel isminin anlamı, Ezel ne demek, Ezel Kuran'da geçiyor mu, Ezel isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Ezel İsminin Anlamı

    İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturur. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve isminin anlamını sorarız. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da çocuklarına uygun ismi koymak için isim araştırmaktadırlar. Çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bu sebeple de araştırma içerisindedirler. Genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Ezel ismi kız ve erkek çocukları için kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK'da yer alan bilgilere göre, Ezel isminin anlamları şunlardır:

     

    Başlangıcı olmayan geçmiş zaman, başlangıcı tasavvur edilemeyen zaman. Karşıtı. Yaratılışından itibaren, yaratıldığından beri. Çok eskiden beri, başından beri.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ