Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tembellikten sıyrılın: Günlük hayatta daha aktif ve verimli olabilmek için yöntemler!
        • 1

          Günün yoğun temposunda, birçok kişi zaman zaman tembellik tuzağına düşebiliyor. Bu durum, hem kişisel hem de profesyonel yaşamda verimliliği olumsuz etkileyebiliyor. Ancak, tembellikten kurtulmak ve daha üretken bir yaşam sürmek mümkün. Haberimizde tembellikten sıyrılmanın ve verimliliği artırmanın bazı etkili yollarını sizin için derledik. İşte, detaylar...

        • 2

          1. YAPILACAKLAR LİSTESİNİ TEK BAŞINA YAPMAMAK

          Yapılacaklar listesi, tek başına işe yarayacak bir yöntem değildir. Bununla birlikte listedeki maddelerin planlamasını da yapmak gerekebilir. Bu planlamalar sayesinde gerçekte ne kadar zamanınız olduğunu görürsünüz ve yapmanız gereken işleri tamamlayabilirsiniz.

        • 3

          Sadece liste yapıldığında ise yapılacak işler fazla olacağından işleri ertelemekle sonuçlanabilir, hatta hiçbirini yapmama ihtimali artar.

        • 4

          2. TÜM HAFTA İÇİN BİR PLAN YAPMAK

          Her pazartesi sabah kalktığınızda haftanın planını yapabilirsiniz. Bununla birlikte bu planlama, tüm hafta boyunca ne yapacağınız konusunda size yardımcı olabilir. Ayrıca bu program sayesinde, tüm programa uymakta zorlansanız da birçoğu hakkında önden bilgi sahibi olacağınız için, önceliklendirdiğiniz takdirde çoğunu bitirebilirsiniz.

        • 5

          3. GÜNÜ GERİYE DOĞRU PLANLAMAK

          İş ile günlük yaşam arasında denge tutturmak zorlaşıyorsa sabit program üretkenliği yöntemini deneyebilirsiniz. Örneğin, eve dönüş saatinizi akşam saat 20.30 olarak belirleyip ardından görevleri planlayarak gününüz üzerinde kontrol sahibi olabilirsiniz.

        • 6

          4. DİKKAT DAĞITICI UNSURLARI SINIRLANDIRMAK

          Tipik dikkat dağıtıcı unsurları gözlemleyin ve ardından bunlara maruz kalmanızı sınırlamaya çalışın. Örneğin, masanızdan dikkatinizi dağıtacak unsurları kaldırın. Bu unsurlar; telefonunuz veya elinizi oyalayacak eşyalar olabilir.

        • 7

          5. AZ ŞEY YAPMAK AMA HAKKINI VEREREK YAPMAK

          ''Yeterli vaktim yok, tüm işlerimi tamamlayamam'' diye düşünmek sizi tembelliğe itebilir bu yüzden ihtiyacınız olandan fazlasına evet demeyi bırakmalısınız. Görevlerinizi kendinize göre önceliklendirin, böylelikle daha az şey bitirmiş olabilirsiniz ancak en azından bunları iyi yapmanız sizi rahatlatabilir. İlk durumda hiçbir şey yapmamışken bu yöntemle gün sonunda az ama iyi yaptığınız birkaç iş olacaktır.

        • 8

          6. POZİTİF KONUŞMAYA ÇALIŞMAK

          Negatif konuşmalar bu sebeplerin arkasına sığınarak işleri ertelemenizi sağlar ancak yapacaklarınızı ''benim bu işi halledemiyor olmamın imkanı yok'' gibi motivasyon cümleleriyle tamamlarsanız ve kendinizi bu işi bitirdiğinizde ufak şeylerle ödüllendirirseniz tembelliğinizin de önüne geçebilirsiniz.

        • 9

          7. PROGRAMA MOLA EKLEMEK

          Mola vermemek refahınızı ve genel verimliliğinizi etkileyebilir. Programınızda sık sık ara vermek performansınızı artırabilir ve sizi gelecek görevlere daha iyi hazırlayabilir. Molalarınız sırasında kahve içmek veya yürüyüş gibi egzersizler yapmak, enerjinizi korumanıza ve işinize odaklanmanıza yardımcı olabilir.

        • 10

          8. KÜÇÜK İŞLERLE VAKİT KAYBETMEMEK

          İnsanların geceleri ve hafta sonları çalışmak zorunda kalmalarının nedeni, iş hayatlarının sığlıklarla dolu hale gelmesidir. Yani çok zamanınızı alacak küçük sığ işler sizi gereğinden fazla yorabilir bunun yerine derin ama içerik açısından size katkı sağlayacak işlere yoğunlaşabilirsiniz.

          Kaynak: Indeed, Healthline

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa