Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Eski çağlarda hakim ve avukatlar neden beyaz peruk takıyordu? | Dış Haberler
        • 1

          Eğer, 17. yüzyıla ait bir film seyrediyorsanız avukatların ve hakimlerin uzun bir peruk taktığını görmüşsünüzdür. Hatta bu bariz işaret, birçok eski resimde avukat ve hakimleri tanımamızı sağlayacak kadar açık. Peki, böyle perukları takmaya sebep olan olay nedir?

        • 2

          Bu moda, 17. yüzyılın ortasında XIV. Louis tarafından Fransa'da başlatıldı. Dönemin salgın hastalığı olan frengi, saçları döküyordu bu da peruğun hem moda hem de gerekli bir örtü haline gelmesini sağladı.

        • 3

          Ayrıca İngiltere kralı II. Charles ve sosyete çevresi peruk takmaya başlamıştı. O dönemlerde, yargıçların ve avukatların kıyafetleri saray kıyafetlerine benzer olarak belirleniyordu. Bu iki sebep birleşince peruk takmak kaçınılmaz bir hal aldı.

          Ayrıca avukat ve hakimler, mahkeme salonunda kendilerini halktan ayırmak ve üstünlüklerini sağlamak için de kullanıyordu.

        • 4

          Peruk modası 18. yüzyıla kadar devam etti. Daha kısa ve kıvırcık olan peruk daha gündelik hayatın bir parçası olurken, uzun saçlı peruk ise hakim ve avukatları temsil eden törensel bir tarihi parça oldu.

          Kaynak: Science ABC

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa