Emtia şirketlerinde tablo ne?
Borsanın Şirketleri programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Araştırma Analisti Oğuzhan Kaymak oldu. Başta Tüpraş, Petkim ve Şişecam olmak üzere girdileri emtia olan borsanın dev şirketlerinin yıllık ve 6 aylık bilanço rakamlarının masaya yatırıldığı programda bu şirketlerin 9 aylık bilanço beklentileri de dile getirildi. Kaymak global piyasalarda petrol, altın, demir çelik, etilen ve naftanın fiyat seyrinin ne olacağına dair görüşlerini aktarırken bu durumun şirketleri nasıl etkileyeceğini ortaya koydu.
ABONE OLBorsanın Şirketleri programının bu haftaki konuğu Tacirler Yatırım Araştırma Analisti Oğuzhan Kaymak oldu. Başta Tüpraş, Petkim ve Şişecam olmak üzere girdileri emtia olan borsanın dev şirketlerinin yıllık ve 6 aylık bilanço rakamlarının masaya yatırıldığı programda bu şirketlerin 9 aylık bilanço beklentileri de dile getirildi. Kaymak global piyasalarda petrol, altın, demir çelik, etilen ve naftanın fiyat seyrinin ne olacağına dair görüşlerini aktarırken bu durumun şirketleri nasıl etkileyeceğini ortaya koydu.
İsrail ve Hamas arasındaki savaş nedeniyle varili 88 dolara çıkan petrolün ve onsu 1.970 dolara tırmanan altının bundan sonraki seyrinin ele alındığı programda demir çelikte Türkiye'nin üretim ve tüketim rakamlarının yanı sıra bu rakamların şirketlerin faaliyet karı ve kar marjlarını nasıl etkilediği açıklandı.